Ingezonden persbericht

Staten Actueel 29 mei 2008

Verdaagd tot 25 juni
Besluit Burgerinitiatief

Provinciale Staten nemen op 25 juni een besluit over het burgerinitiatief over de landbouwontwikkelingsgebieden en de intensieve veehouderij. De behandeling van het onderwerp vindt plaats aan het begin van de avond.

Informatiebijeenkomsten luchthaven Twente

De Vliegwiel Twente Maatschappij i.o. (VTM) houdt op donderdag 5 juni aanstaande een informatieve bijeenkomst. Daarin wordt het advies gepresenteerd voor twee voorkeursmodellen voor de gebiedsontwikkeling van de Luchthaven Twente.

N.a.v. motie Kok
Trendbureau geintroduceerd

Het was een breedgedragen motie in juni 2006, van Statenlid Gerrit Jan Kok (VVD) die ervoor zorgde dat de provincie Overijssel haar eigen Trendbureau kreeg. Op woensdag 21 mei werd het Trendbureau geintroduceerd. Een aantal Statenleden nam kennis van de eerste toekomstbeelden over hoe de woon- werk en leefwereld van de inwoners van Overijssel er over pakweg 20 jaar uit zal zien.

Staten en duurzaamheid

Deze maand stond het provinciehuis in het teken van duurzaamheid. Tijdens een expertmeeting over dit onderwerp, georganiseerd door de statenwerkgroep duurzaamheid bogen statenleden zich over mogelijkheden en kansen voor een duurzaam Overijssel.

Start Statenjaar in het teken van voedselkwaliteit

De Start van het Statenjaar 2008-2009 staat dit jaar in het teken van Overijssel en voedselkwaliteit. Een onderwerp dat zich goed leent voor discussie, inspiratie en verdieping.

Uit de commissies

De commissies vergaderen

Op woensdag 4 juni komen de Provinciale Statencommissies weer in vergadering bijeen. In alle drie commissies wordt de Perspectiefnota besproken. De Commissie Economie, mobiliteit en bestuur zet haar vergadering op 11 juni voort, vanwege de lengte van de agenda.

Vijfde alternatief en vergeten randmeren
Informatiesessies voor de boeg
De Statenleden hebben op 4 juni een drukke dag. Niet alleen vinden dan in het provinciehuis de maandelijkse commissievergadering plaats, ook heeft de griffie op verzoek van de Staten twee informatiesessies georganiseerd. De informatiesessies gaan over het vijfde alternatief voor Luchthaven Twente en over de vergeten randmeren in de Noordoostpolder.

Van de griffie

Vers van de pers
Sylvia Bruggenkamp geslaagd

Commissiesecretaris Sylvia Bruggenkamp is vandaag geslaagd voor de HBO studie Hogere Bestuursdienst Opleiding (HBDO) aan de Bestuursacademie in Zwolle. De collega's van de griffie feliciteren Sylvia van harte met dit fantastische resultaat.

Nieuw Bestuur in Beeld uit

Er is een nieuwe editie uit van het boekwerkje 'Bestuur in beeld'. Loop even binnen bij de griffie voor een exemplaar of download het boekje via internet. 'Bestuur in beeld' is een kleurenbrochure met daarin allerlei handige informatie over Provinciale Staten. Zoals bijvoorbeeld de indeling van de verschillende commissies en een plattegrond van de indeling van de fracties in de Statenzaal.

Griffie in de klei

De griffie heeft afgelopen maand een teambuildingsdag gehad. Tijdens de zogenaamde 'Jij&Overijssel" dag volgden de medewerkers van de griffie een creatieve workshop met klei o.l.v. Annette Wessels bij De Klinker in Nieuwleusen. Het eindresultaat van een dag lang kleien mag er wezen. Dit unieke kunstobject is binnenkort te bewonderen in de bibliotheek bij de griffie. De dag werd afgesloten met een gezamenlijke barbecue en borrel met alle 900 medewerkers van de provincie. En het bleef nog lang onrustig in Zwolle...

Agenda

4 juni Commissievergaderingen:
- 9.30 uur commissie Jeugd, sociale infrastructuur en cultuur
- 13.30 uur commissie Economie, mobiliteit en bestuur
- 18.00 uur commissie Ruimte, water en duurzaamheid

5 juni Conferentie Omgevingsvisie van 9.00-14.00 uur

10 juni Debat voorkeursvarianten gebiedsontwikkeling Luchthaven Twente in Enschede

11 juni Debat voorkeursvarianten gebiedsontwikkeling Luchthaven Twente in Losser en Oldenzaal
-18.00 uur voortzetting vergadering commissie Economie, mobiliteit en bestuur

12 juni Debat voorkeursvarianten gebiedsontwikkeling Luchthaven Twente in Dinkelland en Hengelo

Bekijk hier de complete Statenagenda

mail de redactie
Zie het origineel
Aan de informatie in deze nieuwbrief kunnen geen rechten worden ontleend.