TNT Group

Persbericht

TNT mobiliseert vloot voor hulp aan Nargis slachtoffers in Myanmar

30 mei 2008, 13:00 CET - Amsterdam, TNT werkt samen met het Thaise koninklijke leger om voedsel en water te brengen naar de slachtoffers van cycloon Nargis in Myanmar. Een konvooi van 22 TNT vrachtwagens is vanmorgen rond 8 uur plaatselijke tijd uit Bangkok vertrokken in de richting van de grens tussen Thailand en Myanmar met 260.000 liter water, 12 ton rijst, 25 ton eieren, biscuits, zaklantaarns, blikken vis, noodles, kleding en meel; samen ruim 150 ton hulpgoederen. Het konvooi zal zijn bestemming in de Thaise provincie Tak in het noordwesten vanavond lokale tijd bereiken. TNT zal de vrachtwagens bij de grens uitladen en de goederen overdragen aan het leger van Myanmar op 31 mei in de morgen.

TNT stond sinds de cycloon Myanmar op 2-3 mei heeft getroffen klaar om vanuit Thailand hulp te bieden. We zijn er trots op te kunnen helpen bij de levering van goederen waar zon grote behoefte aan is met behulp van ons uitgebreide netwerk via de weg in Thailand, zegt Alan Miu, Country General Manager van TNT in Thailand.

TNT heeft al jaren ervaring in het bieden van noodhulp. Naast de samenwerking met de Thaise autoriteiten is TNT sinds 2002 partner van het World Food Programme van de Verenigde Naties. Sindsdien heeft TNT geholpen bij het voeden van meer dan 1 miljoen schoolkinderen en bijgedragen aan hulp bij 30 noodsituaties. Samen met haar sectorgenoten UPS en Agility heeft TNT ook zogenaamde Logistics Emergency Teams samengesteld om collectief hulp te kunnen bieden aan de humanitaire organisaties in gebieden waar een natuurramp heeft plaatsgevonden.

In geval van enige discrepantie tussen dit persbericht en de originele Engelstalige versie van dit persbericht prevaleert de Engelstalige versie.

Over TNT
TNT N.V. biedt bedrijven en consumenten wereldwijd een breed scala aan post- en expressdiensten. TNT, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Amsterdam, biedt toegang tot efficiënte netwerkinfrastructuren in Europa en Azië en breidt haar wereldwijde activiteiten uit om zo de prestaties van haar netwerken te maximaliseren. TNT is in meer dan 200 landen actief en heeft meer dan 161.500 medewerkers. In 2007 bedroeg de omzet van de onderneming 11 miljard en het bedrijfsresultaat 1.192 miljoen. TNT is genoteerd aan de beurs van Amsterdam. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.