Gemeente Beek


Opening wijksteunpunt voor ouderen in Spaubeek

Beek, 14 april 2008

De Hoever Residentie, gelegen aan de Musschenberg 45 te Spaubeek, is een complex met 30 seniorenappartementen nabij het centrum van Spaubeek. De afgelopen tijd is de gemeenschappelijke ruimte van dit complex met financiële bijdragen van de Woningvereniging Spaubeek, de Provincie Limburg, de gemeente Beek, Partners in Welzijn en Vivantes Zorggroep verbouwt tot een modern wijksteunpunt.

Vanuit dit steunpunt worden activiteiten aangeboden zoals internetcafé voor ouderen, maaltijdservice, dagverzorging voor ouderen, workshops, cursussen. Daarnaast kunnen ouderen uit Spaubeek elkaar ontmoeten voor een lekker kopje koffie en een praatje. Uiteraard kan men er ook terecht voor informatie en advies.

Opening

Op vrijdag 30 mei a.s. zal het wijksteunpunt officieel worden geopend door wethouder van Es en een bewoner van de Hoeverresidentie. Ter gelegenheid hiervan zal er vanaf 15.00 uur een speciaal programma plaatsvinden.

Open dag

Daarnaast vindt er op zaterdag 31 mei, van 14.00 tot 16.30 uur een open dag plaats waarop alle geïnteresseerden een kijkje kunnen nemen in dit mooie complex. Het thema van deze open dag is "voeding". Wij nodigen alle inwoners van Spaubeek en andere geïnteresseerden van harte uit voor deze open dag!

Wat kunt u verwachten op de open dag:

* de dieetkok van Vivantes is aanwezig; hij geeft uitleg over verschillende diëten en u kunt vragen stellen over alles wat met voeding te maken heeft;

* medewerkers van Apetito, leverancier van koelverse maaltijden aan huis, geven uitleg over hun producten;

* er wordt een demonstratie gegeven over het gebruik van de magnetron;

* een gastvrouw van Tupperware geeft uitleg over het op een juiste manier bewaren/opwarmen van voedsel;

* een imker is aanwezig en er zal aandacht zijn voor natuurproducten;

* u kunt deze middag gratis hapjes proeven.

Uiteraard kunt u verder op uw gemak rondkijken in het wijksteunpunt en uitleg krijgen over alle activiteiten die vanuit dit steunpunt worden aangeboden.

De open dag komt tot stand in samenwerking met De Zonnebloem, Zij Actief, Woningvereniging Spaubeek, St. Laurentiusparochie, gemeente Beek, Provincie Limburg, Vivantes Zorggroep en Partners in Welzijn.