Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Hiphopvoorstelling in Tha Zone

LCC Lombardijen staat op zn kop

In diverse lokale cultuur centra in Rotterdam kunnen liefhebbers naar de Hiphopvoorstelling In Tha Zone van Stichting de Ontbranding. In IJsselmonde kunnen liefhebbers hun hart ophalen op vrijdag 30 mei om 15.30 uur in ons Lokaal Cultuur Centrum Lombardijen aan de Menanderstraat 89. De toegangsprijs bedraagt 2,50.

In Tha Zone is een muziektheatervoorstelling die geworteld is in de hiphopcultuur. Een hiphop-performance met de dynamiek en diepgang van een theatervoorstelling. Muziektheater in de vormentaal van urban art: rap, breakdance, spoken word, active painting en visuals.

In tha zone vertelt het verhaal van rapper Lloyd die zijn comeback wil maken. Zijn nieuwe manager Ashok zegt dat hij gangsta rapper moet worden. Wreed, seksistisch en homofoob. Lloyd gaat er voor. Een groupie heeft hij al Daya, the perfect bitch. Maar Lloyd´s nieuwe koers opent oude wonden in haar. Ook Maarten wordt Lloyds fan. Maarten was gabber maar werd verliefd op Jamila en is nu gangsta.

Ten slotte is er nog Mo, een bezeten literaire rapper, die volledig zijn eigen gang gaat en niet is staat is zich met wie dan ook te verbinden. Dan ontdekt Lloyd dat hij iets heeft wat echte gangstas niet hebben: voorkeur voor mannen! Alle zekerheden vallen weg. De weg naar Tha Zone ligt open. Wie durft hem te betreden?