Spigt (Deltapoort) en Krol (Vechtstreek) over inzet Eo Wijers-prijs

22/05/2008 13:29

Eo Wijers-stichting

Persuitnodiging

Bestuurders Krol en Spigt over hun inzet voor de Eo Wijers-prijsvraagronde 2008

Graag nodigen wij u uit voor een gesprek met gedeputeerde Bart Krol (Utrecht) en wethouder Hans Spigt (Dordrecht) over hun inzet voor de Eo Wijers-prijsvraagronde 2008. Krol is de bestuurlijke trekker van de prijsvraag over de Vechtstreek, Spigt heeft die rol bij de Deltapoort. Deze prijsvraagronde daagt ontwerpend Nederland uit om kwaliteitsplannen voor deze regio's in te zenden met aandacht voor ontwerp én uitvoering.

De vorige prijsvraagronde (2006-2007) heeft geleid tot inspirerende plannen voor het IJmeer en het Midden-Brabantse Beerze Reusel. In Noord-Brabant heeft de provincie het winnende plan omarmd en is de uitvoering dankzij de prijsvraag in een stroomversnelling gekomen.

De Eo Wijers-stichting organiseert de prijsvragen om doorbraken te bereiken in regio's waar duidelijk behoefte is aan ontwerpen op regionale schaal en de noodzakelijke samenwerking tussen lokale initiatieven een stimulans kan gebruiken.

Op vrijdag 30 mei van is van 14 tot 17.30 uur de informatiemiddag voor potentiële deelnemers aan de prijsvraag. De middag eindigt met een gesprek met vertegenwoordigers van de vakpers met de beide bestuurders. Krol en Spigt hebben de bestuurlijke verantwoordelijkheid genomen voor het laten organiseren van de prijsvragen door de Eo Wijers-stichting. Het betekent dat zij groot belang hechten aan het genereren van ideeën voor de bovengemeentelijek ruimtelijke ontwikkeling van respectievelijk de Vechtstreek en de Deltapoort. Zij zullen hun intenties met de prijsvraagdeelname uiteenzetten.

Lokatie: Paushuize, Kromme Nieuwe Gracht 49, Utrecht.

Het volledige programma:

14.00 - 14.30 Inloop, ontvangst met koffie en thee.

14.30 - 14.45 Inleiding door Hans Leeflang, voorzitter Eo Wijers-stichting.

14.45 - 15.10 Presentatie Vechtstreek over de opgave en een blik op de regio, met aansluitend vragen uit de zaal.

15.10 - 15.35 Presentatie Deltapoort over de opgave en een blik op de regio, met aansluitend vragen uit de zaal.

15.35 - 16.30 Informele rondgang langs de stands; mogelijkheid voor het stellen van vragen aan beleidsmedewerkers van de beide regio's.

16.30 - 17.00 Driegesprek tussen de bestuurlijke 'vaandeldragers' gedeputeerde Krol (provincie Utrecht) en wethouder Spigt (Dordrecht) en de voorzitter van de Eo Wijers-stichting Hans Leeflang, met vragen en reacties uit de zaal.

17.00 - 17.30 Persgesprek

Meer informatie over de prijsvraag op www.eowijers.nl

eo wijers-stichting - voor ruimtelijke kwaliteit in de regio





http://www.eowijers.nl