Universiteit van Tilburg

Universiteit van Tilburg 22 mei 2008

Symposium: Vreemde verschijnselen in godsdienst en kerk

Op vrijdag 30 mei organiseert het Departement Religiewetenschappen en Theologie van de Tilburgse Faculteit Geesteswetenschappen een symposium waarin enkele vreemde verschijnselen op het terrein van godsdienst en kerk in Nederland worden onderzocht en besproken. Een voorbeeld is de kerk als vreemdganger in de wereld van alledag. Vanuit godsdienst- en kerksociologisch perspectief zullen de vreemde fenomenen nader worden belicht.

Tijdens het symposium aan de Universiteit van Tilburg wordt nagedacht over de eigenaardige plaats van de Nederlandse Katholieke kerk in het geheel van de wereldkerk en over de kerk als vreemdganger in de alledaagse leefwereld. Maar ook over de pastor als vreemdeling tegenover zijn gelovigen. Over het onvermogen van velen zich te vinden in de godsdienstige overlevering. En over het verdwijnen van de godsdienst en de opkomst van religies.

Het symposium Vreemd! Varianten van verscheidenheid en verschil in godsdienst en kerk wordt gehouden op vrijdag 30 mei in het Dantegebouw van de Universiteit van Tilburg, zaal DZ3, van 13.30 tot 17.00 uur. Na afloop is er een feestelijke borrel en zal er afscheid worden genomen van dr. Theo Schepens, die per 1 juli a.s. gebruik zal maken van de FPU-regeling (prepensioen).