Uitnodiging aftrap Dag van de Bouw 2008

23/05/2008 12:30

Bouwend Nederland

Bouwend Nederland nodigt u van harte uit voor de officiële landelijke aftrap van de Dag van de Bouw op vrijdag 30 mei bij de Hubertustunnel in Den Haag. De Dag van de Bouw vindt plaats op zaterdag 31 mei, met 240 bouwlocaties in het hele land, die opengesteld zijn voor het publiek. Aan de vooravond hiervan zal Ella Vogelaar, minister van Wonen, Wijken en Integratie samen met voorzitter Elco Brinkman van Bouwend Nederland, het startsein geven bij een van de meest boeiende bouwprojecten van Den Haag.

Het programma start rond 16.00 uur (of zoveel later als dat de minister is gearriveerd) en het eindigt rond 17.00 uur.

Programma 30 mei 2008 officiële aftrap/opening Dag van de Bouw:


- Welkom en korte toelichting op de Hubertustunnel, door Peter Smit, wethouder Verkeer gemeente Den Haag.


- Welkom en korte toelichting over de tunnel door Jan de Jong, voorzitter raad van bestuur van de Hubertus Tunnel Combinatie VOF.


- Toelichting Elco Brinkman, voorzitter Bouwend Nederland over de Dag van de Bouw, maar ook over de politiek en het investeren in de ruimtelijke inrichting van Nederland.


- Toelichting (reactie) door Ella Vogelaar, minister van Wonen Wijken en Integratie, over duurzaamheid en energie.


- Uitnodiging aan minister Vogelaar om de openingshandeling te verrichten (buiten).


- Gelegenheid tot stellen van vragen/rondleiding in de Hubertustunnel.


- Afsluiting met een hapje en een drankje

Bijlage bij uitnodiging:

routebeschrijving bouwplaats Hubertustunnel voor

landelijke aftrap/opening Dag van de Bouw op 30 mei 2008

Het informatiecentrum is gevestigd op het bouwterrein van de Hubertustunnel aan de Landscheidingsweg in Den Haag (bezoekadres: Oude Waalsdorperweg 25, Den Haag).

Op www.denhaag.nl/hubertustunnel, onder Informatiecentrum staat een routebeschrijving inclusief kaarten.

Met de auto:

Vanuit Den Haag: vanaf de kruising Van Alkemadelaan/Waalsdorperweg richting Wassenaar (Oude Waalsdorperweg). Bij de verkeerslichten rechtdoor (de Oude Waalsdorperweg gaat hier over in de Landscheidingsweg). Na circa 200 meter kan men rechtsaf het parkeerterrein van het bouwterrein oprijden.

Route vanaf Amsterdam: Volg de A4 richting Den Haag. Neem afrit 8, Leidschendam. Bovenaan de afrit linksaf. Volg de N14 (Noordelijk Randweg) richting Den Haag. U rijdt alsmaar rechtdoor de N14 af, ca. 7 km. Net na het ecoduct bevindt zich links de ingang van het bouwterrein waar de informatiecentrum op is gevestigd.

Route vanaf Rotterdam/Gouda: Volg de A4 richting Amsterdam. Neem afrit 8 Leidschendam. Bovenaan de afrit rechtsaf. Volg de N14 (Noordelijk Randweg) richting Den Haag. U rijdt alsmaar rechtdoor de N14 af, ca. 7 km. Net na het ecoduct bevindt zich links de ingang van het bouwterrein waar het informatiecentrum op is gevestigd.

Met de fiets:

Vanaf de kruising Van Alkemadelaan/Waalsdorperweg de Waalsdorperweg oprijden. In de bocht (de weg gaat over in de Theo Mann Bouwmeesterlaan), naast het tankstation het fietspad oprijden. Aan het eind van het fietspad linksaf het pad inrijden naar het bouwterrein.

Openbaar vervoer:

Buslijn 22 vanaf het CS Den Haag, naast het tankstation aan de Theo Mann Bouwmeesterlaan uitstappen bij halte Stalpertstraat. Vanaf de halte is het ongeveer vijf minuten lopen naar het bouwterrein. Vanaf de bushalte het fietspad volgen (loopt links achter de bushalte) of de Else Mauhslaan aflopen. Aan het einde van de Else Mauhslaan achter de flat langs, vervolgens links, daarna rechts en aan het eind van het pad linksaf naar het bouwterrein. Voor haltetijden, zie de website van de HTM (lijn 22 richting Duinzigt, halte Stalpertstraat).





http://www.bouwendnederland.nl