Gemeente Wassenaar

Literaire bijeenkomst in bibliotheek op 30 mei a.s.

Burgemeester Jan Hoekema verzorgt op deze avond, aanvang 20.30, de aftrap en hij nodigt met nadruk Wassenaarders uit aanwezig te zijn. Het wordt een boeiende, culturele avond in een ontspannen sfeer, met een hapje en een drankje, waar u geen spijt van zult krijgen!!

Gelieve u wel even aan te melden via wassob@planet.nl of telefonisch bij de Bibliotheek 5113397 i.v.m. de organisatie.

In de Wassenaarse bibliotheek zal David van Reybrouck in gesprek gaan met Pieter van den Blink, journalist, voormalig adjunct-hoofdredacteur van Vrij Nederland en schrijver van het boek 121 rue de Lille, Nederland aan de Seine. Doel van het gesprek is om de vragen die Van Reybrouck zich in zijn werk stelt aan de orde te laten komen, en zodoende het publiek kennis te laten maken met zijn denken en zijn stijl. Ook zal David van Reybrouck een fragment voorlezen uit de monoloog Missie en is er gelegenheid tot discussie met het publiek.

David Van Reybrouck (Brugge, 1971) is een jonge, Vlaamse auteur en behoort tot een van de meest veelzijdige stemmen van zijn generatie. Hij schrijft zowel proza, poëzie, theater, essays als columns en werd in al deze genres meermaals onderscheiden. Zijn debuut De plaag won de Vlaamse Debuutprijs, zijn theatermonoloog de Taalunie Toneelschrijfprijs en voor Missie (een indringende monoloog van een pater in de bush) ontving hij zopas de Arkprijs van het Vrije Woord, de mooiste literaire onderscheiding van Vlaanderen. Zijn literaire werk is steevast gekleurd door een journalistieke en historische bevlogenheid. Afrika is een terugkerend thema. Van Reybrouck studeerde in Leuven en Cambridge en promoveerde in Leiden. Najaar 2006 was hij de eerste writer in residence in de gloednieuwe schrijversflat in Amsterdam. Momenteel verblijft hij aan het NIAS te Wassenaar. Hij werkt aan een geschiedenis van Congo, maar mengt zich daarnaast veelvuldig in het maatschappelijke en literaire debat van Vlaanderen en Nederland.

Tussen de bedrijven door schrijft Van Reybrouck voor de krant De Morgen en windt hij zich op over de toestand in zijn land. Die opwinding kreeg onder meer zijn weerslag in het essay Waar België voor staat.

De organisatie van de avond is in handen van de gemeente Wassenaar, het NIAS en de bibliotheek.

Graag aanmelden via wassob@planet.nl of telefonisch bij de Bibliotheek 5113397

Toegang is gratis.
Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 070-5122222
E: gemeente@wassenaar.nl