Gemeente Voorschoten

hart van Voorschoten\'

Tentoonstelling 'het oude hart van Voorschoten'

historisch museum In het Historisch Museum Voorschoten, Voorstraat 17, start vanaf 30 mei 2008 de tentoonstelling `Het oude hart van Voorschoten' . Deze tentoonstelling behandelt de historie van het oude centrum van Voorschoten, met nadruk de Voorstraat. De tentoonstelling is te bezichtigen op vrijdag-, zaterdag-, en zondagmiddag van 14.00
-17.00 uur.

Aan de hand van o.a. historische foto´s, kaarten, voorwerpen, krantenartikelen en een DVD-presentatie krijgt de bezoeker een goed beeld van de rijke historie van het `oude hart van Voorschoten' - de Voorstraat - met haar `ambachten en nering'. Er is aandacht voor o.a. de historische gebouwen, de bedrijvigheid (o.a. de kolenhandel, kruidenier en smederij), de eeuwenoude Lindebomen en de Paardenmarkt.

De komst van het Historisch Museum Voorschoten heeft eraan bijgedragen dat er veel uniek materiaal aan het licht is gekomen over het centrum. Ook nieuwe feiten naar aanleiding van historisch onderzoek en de recente renovatie van de Voorstraat en haar omringende straten, hebben aanleiding gegeven voor deze tentoonstelling. Gedurende de tentoonstelling zullen op enkele zondagmiddagen lezingen worden gegeven.

De tentoonstelling is de tweede tentoonstelling van de serie `Voorschoten uitgelicht'. De eerste tentoonstelling (maart t/m augustus 2007) gaf een beeld van de historie van de Voorschotense wijken Krimwijk en Dobbewijk.

De tentoonstelling Voorschoten uitgelicht II loopt van 30 mei t/m 17 augustus 2008. Het museum is geopend op vrijdag-, zaterdag-, en zondagmiddag van 14.00-17.00 uur. Het museum is gevestigd aan de Voorstraat 17 te Voorschoten. De toegang is gratis. Meer informatie over het museum vind u op de website van het Historisch Museum Voorschoten.

De Stichting Historisch Museum Voorschoten is een stichting zonder winstoogmerk met als doel het historisch erfgoed van de gemeente Voorschoten voor het nageslacht te bewaren en voor geïnteresseerden tentoon te stellen. De stichting heeft hiervoor het Historisch Museum Voorschoten opgericht. De stichting steunt op vrijwilligers, vrijwillige bijdragen (Vrienden van het HMV) en donateurs.
* 26 mei 2008