Jubilerend Italië Evenement breekt records

26/05/2008 15:33

D.S.V. Media B.V.

UTRECHT - In de tuinen van Kasteel De Haar wordt deze dagen alles in gereedheid gebracht voor een zonnig en feestelijke jubileumeditie van het Smaak van Italië Evenement 2008. Het is de vijfde editie, waarvoor zich een recordaantal Italiaanse deelnemers heeft ingeschreven. Ter viering van dit lustrum zal op de eerste dag van het evenement (30 mei) de duurste pizza ter wereld worden gebakken! 'Keurmeesters' van Guinness Book of Records zullen streng toezien op de exclusieve ingrediënten en veiling. De opbrengst zal ten goede komen aan de stichting Kunst der Verlichting.

Uiteraard bent u aanstaande vrijdag van harte welkom de recordpoging bij te wonen, maar er zijn meer hoogtepunten. Enkele voorbeelden:

30 mei, 10:00 uur Opening B2B/Italië in Bedrijf

Het handelsverkeer tussen Nederland en Italië wordt steeds intensiever, maar het blijft ver achter in vergelijking tot het toerisme. Om de zaken eens nader te bekijken en op elkaar af te stemmen, is op de eerste dag van het evenement een Italiaanse vakdag georganiseerd. In de kapel van Kasteel De Haar worden lezingen gegeven en is volop gelegenheid elkaar te ontmoeten. Deze B2B-dag wordt gesteund door ICE, ENIT en de Nederlandse en Italiaanse Kamers van Koophandel.

30 mei, 12:00 uur Uitreiking Mondo Ital!a Award 2008

Na de postume onderscheiding voor Willy Alberti in 2007 - overhandigd aan zijn weduwe, zoon en dochter - gaat de prijs dit jaar opnieuw naar een rasechte Amsterdammer. Oger Lusink startte in 1965 zijn carrière in de mode en mag vandaag de dag bekendheid genieten als de hofleverancier van exclusieve kostuums. Over zijn band met Italië zal de Italiaanse ambassadeur Gaetano Cortese tijdens de uitreiking graag een woordje spreken.

(Attentie: voor dit bericht geldt een embargo tot 30 mei 2008, 12:00 uur)

30 mei, 12:30 uur Uitreiking Oliva d'Oro 2008

Een vakkundige jury van fijnproevers heeft zich de afgelopen weken gebogen over een nieuwe oogst olijfolie. Tientallen flessen en flesjes dingen mee naar de Oliva d'Oro (Gouden Olijf) 2008, maar de winnaar wordt op de eerste dag van het Italië Evenement bekend gemaakt in de kapel van Kasteel De Haar. Vervolgens is het aan de bezoekers van het evenement de winnaar van de publieksprijs te bepalen. Die zal op zondag 1 juni bekend worden gemaakt.

30 mei, 13:00 uur Recordpoging Duurste Pizza ter Wereld

Al Capone's, bekend van de authentieke recepturen, zal tijdens het Italië Evenement een poging wagen de duurste pizza ter wereld te bereiden. Zo zullen de pizzabakkers gebruik maken van een bijzondere kaas uit Sardinië (1000 euro per kilo), truffel en andere delicatessen. Deze unieke pizza zal per opbod geveild worden voor de stichting Kunst der Verlichting. Deze stichting helpt kinderen in binnen- en buitenland onderwijs te kunnen volgen tot hun achttiende levensjaar. Hierna worden ze begeleid bij het opzetten van een eigen bedrijf.

30 mei, 14:00 uur Percy Irausquin presenteert Vespa la Roma

Op de catwalk van het modeplein worden deze middag 250 shawls door de beroemde ontwerper gesigneerd. Gelukkige bezoekers kunnen zich in Rome wanen, zittend op zo'n prachtige scooter, gefotografeerd door Edwin Smulders.

Div. dagen/tijden Ready Steady Fantastico!

Gino d'Acampo (o.a. bekend van het BBC-programma Ready Steady Cook) zal op 30 en 31 mei een aantal kookworkshops verzorgen in de stand van La Sensazione/Fashionwines. Bovendien signeert hij zijn eerste boek, Fantastico!, dat onlangs bij Fontaine Uitgevers verscheen. Fantastico! is een boek met ruim honderd moderne Italiaanse recepten van eenvoudige en sexy gerechten. Informatie: www.italiapromotion.org

Div. dagen/doorlopend Italian Streetpainting

Net terug met een prachtige onderscheiding uit Nocera Superiora (Italië) laten vier kunstenaars van ISPF het mooiste van Italië zien in prachtige levensgrote straatschilderingen.

NIET TER PUBLICATIE:

Nieuwsgierig?

Wanneer u als journalist aanwezig wilt zijn bij één van de genoemde activiteiten, een interview wilt met organisator Aris Spada of verslag wilt doen van het Italië Evenement, dan kunt u voor een vrijkaart contact opnemen met Marco Bosmans van Maestro Events: marcobosmans@casema.nl of 06 - 4 62 82 017.

Beeldmateriaal vindt u op de perspagina van onze website en is vrij te downloaden (hig-res): www.italieevenement.nl