ProRail

Persbericht

27-05-2008

Spoorwerkzaamheden tussen Wolvega en Heerenveen

In opdracht van ProRail vernieuwt aannemer VolkerRail Contracting het spoor en enkele overwegen tussen Wolvega en Heerenveen in de gemeente Weststellingwerf. De werkzaamheden vinden plaats van vrijdag 30 mei (23.00 uur) tot maandag 2 juni (05.00 uur). Van vrijdagavond 11 juli tot maandagochtend 14 juli worden de werkzaamheden afgerond. In beide weekenden is er geen treinverkeer mogelijk tussen Wolvega en Heerenveen en worden de overwegen aan de Kooiweg en Stadburen (Heirweg) afgesloten.
Bij de werkzaamheden gebruikt de aannemer onder andere werktreinen, kranen, aggregaten, slijpmachines, werkverlichting en vrachtwagens. Hij probeert de overlast hiervan voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken. Het is echter mogelijk dat omwonenden hinder ondervinden in de vorm van licht, geluid, trillingen en afsluiting van de spoorwegovergang. ProRail vraagt begrip voor eventueel ongemak.

Afsluiting overwegen Kooiweg en Stadburen (Heirweg) In verband met de werkzaamheden worden de overwegen aan de Kooiweg en Stadburen (Heirweg) afgesloten gedurende twee bovengenoemde weekenden waarin gewerkt wordt.

Gevolgen voor het treinverkeer
De werkzaamheden hebben behalve voor omwonenden ook gevolgen voor treinreizigers op het traject Meppel - Leeuwarden tussen Wolvega en Heerenveen. Er is namelijk geen treinverkeer mogelijk van vrijdag 30 mei (23.00 uur) tot maandag 2 juni (05.00 uur) en van vrijdag 11 juli (23.00 uur) tot maandag 14 juli (05.00 uur). ProRail adviseert reizigers voor het plannen van hun reis www.ns.nl te raadplegen, te kijken op Teletekstpaginaâs 75