Provincie Noord-Holland

Datum

28-5-2008

Onderwerp

Provincie plaatst nieuwe brug Vrouwenakker

Harriët Wijker

In het weekend van 30 mei wordt de nieuwe brug Vrouwenakker in de N231 geplaatst. De brug verbindt de oevers van de Amstel tussen Uithoorn en Nieuwkoop.

Er volgen dan nog diverse werkzaamheden om de brug te laten aansluiten op de weg. Naar verwachting gaat de nieuwe brug medio juni open. Tot die tijd is nog sprake van hinder voor het verkeer.

Afsluiting N231 30 mei t/m 1 juni
Vanaf vrijdag 30 mei 06.00 uur is de N231 afgesloten. De nieuwe brug wordt dan ingehesen. De kranen die hierbij gebruikt worden staan opgesteld aan beide zijden van de brug, waardoor de tijdelijke brug niet bereikbaar is. Ook het Jaagpad, het Nieuwveensjaagpad, de Ruigekade en de Amsteldijk-Zuid zijn voor autos vanaf de N231 onbereikbaar. Verwacht wordt dat het doorgaande verkeer in de loop van zondag 1 juni weer gebruik kan maken van de tijdelijke brug.

Voetgangers en fietsers kunnen gebruik maken van de nabijgelegen noodvoetgangersbrug. Bus 147 rijdt een aangepaste route via de oude spoorbaan, de Ringdijk Tweede bedijking en de N201 naar het busstation van Uithoorn. Connexxion laat tussen de Kwakel (halte RK kerk) en busstation Uithoorn een pendelbusje rijden. Voor meer informatie over bus 147: www.connexxion.nl.

Afsluiting N231 13 t/m 17 juni
Van vrijdag 13 t/m dinsdag 17 juni worden afrondende werkzaamheden uitgevoerd om de brug op de N231 te laten aansluiten. De N231 is op deze dagen voor de laatste keer afgesloten voor het verkeer.

Gevolgen voor de scheepvaart
De Amstel blijft tot eind juni bij brug Vrouwenakker gestremd voor het scheepvaartverkeer. Daarna vinden nog tot half juli afrondende werkzaamheden op het water plaats waar het scheepvaartverkeer enige hinder van zal ondervinden.