Gemeente Noordenveld

Laan op bedrijfsbezoek

Burgemeester Van der Laan op bedrijfsbezoek

Gepubliceerd op: 28 mei 2008

Op vrijdag 30 mei 2008 gaat burgemeester Hans van der Laan weer op werkbezoek bij een tweetal bedrijven.

Om 10.00 uur begint hij aan de 1e Energieweg 8 in Roden bij Regulateurs Europa. Dit bedrijf ontwikkelt en produceert hydraulische regulateurs voor dieselmotoren. De regulateurs zorgen voor de regeling van het toerental door controle op de brandstofinspuiting. De grootste afnemer is de scheepvaartindustrie.
Regulateurs Europa heeft de laatste jaren een gestage groei in omzet en personeel doorgemaakt - momenteel werken er 25 man - waardoor het huidige pand te klein is geworden. Daarom zal naar verwachting nog dit jaar worden gestart met de bouw van een nieuw pand op het bedrijventerrein Haarveld.

Vervolgens gaat de burgemeester om 11.00 uur een bezoek brengen aan La Cuisine Culinair, een pas gestart bedrijf dat is gehuisvest op het adres Dwazziewegen 23 in het voormalige pand van Nefo. La Cuisine Culinaire houdt zich bezig met de ontwikkeling en productie van kant-en-klaar maaltijden voor zowel de horeca als de consument. Daarbij wordt het revolutionaire MicVac-systeem toegepast. Dit houdt in dat er een uniek ventiel in de verpakkingsfolie is verwerkt. Zowel bij de voedselbereiding als bij de latere verhitting regelt het ventiel de luchttoevoer en afvoer. Door de vacuüm verpakking blijft het product lang vers. Wanneer het product klaar is voor gebruik, klinkt er een heldere fluittoon. Het wordt dus nooit te lang of te kort verwarmd! Door deze bereidingswijze met zijn kunstmatige toevoegingen niet nodig: er wordt geen enkele onnatuurlijke smaakstof of kleurstof gebruikt. Daardoor smaken de producten net zo lekker als vers bereid (`zoals bij moeder thuis'). Bovendien zijn ze net zo gezond met volledig behoud van hun natuurlijke smaak, geur, kleur, structuur en voedingswaarde. De producten zijn niet te vergelijken met de bekende magnetronmaaltijden.