Gemeente Hilversum

Hilversum kleurt groen

publicatiedatum: woensdag 28 mei 2008

Wethouder Jan Rensen geeft vrijdag 30 mei om 10.15 uur het startsein voor de race om verkozen te worden tot groenste stad van Nederland. Rensen zal dit doen door samen met kinderen van de Wilhelminaschool (Gijsbrecht van Amstelstraat) een grote kleurplaat - groen - in te kleuren.

De gemeente Hilversum heeft zich dit jaar voor het eerst ingeschreven voor de Entente Florale, de strijd voor de eretitel groenste stad van Nederland. In deze competitie bepaalt een jury wie van de ingeschreven kandidaten de mooiste groene stad is. Hilversum heeft concurrentie van Arnhem, Boxtel, Veendam en Lelystad. Behalve naar de natuur buiten de bebouwde kom wordt er ook gekeken naar de pareltjes in de stad zelf. Ook wordt het groenbeleid van de gemeente tegen het licht gehouden.

Op vrijdag aanstaande wordt ook op bijna alle andere basisscholen gekleurd. 7000 kinderen doen mee aan de grote kleurplatenwedstrijd. De kinderen mogen een speciaal voor de Entente Florale ontworpen kleurplaat, met een typisch Hilversums landschap, inkleuren. Daarmee zijn mooie prijzen te winnen. Verder start vrijdag de verkiezing voor het mooiste groene plekje van Hilversum. Dit gebeurt in samenwerking met de Gooi en Eemlander. Iedereen mag een top drie doorsturen naar groenstestad@hilversum.nl Van die inzendingen zal een top 10 gemaakt worden. Drie mensen kunnen een eigen boom winnen. Deze wordt geplant in de eigen wijk en zal de naam dragen van de winnaar.

Een uitslag in de Entente Florale hoeven we voorlopig nog niet te verwachten. Nadat de jury deze zomer langs is geweest zal het nog tot in oktober duren voordat bekend gemaakt wordt wie de titel van Uden afpakt als groenste stad van Nederland.