Gemeente Groningen

Vrijdag laatste keer uitleg van archeologen over opgraving Grote Markt De archeologische opgraving op Grote Markt houdt op. Stadjers krijgen nog één keer de kans ter plekke van de archeologen te horen welke vondsten en ontdekkingen er zijn gedaan. Dat is op vrijdagmiddag 30 mei om 14.15 uur. Wethouder Frank de Vries van Monumenten is er ook bij.

De afgelopen weken gaven de archeologen al elke vrijdag tekst en uitleg bij de opgraving. Maar dat was steeds om 12.00 uur. De laatste keer dat ze dat doen, is dat dus om 14.15 uur. De proefopgraving is door veel Stadjers en andere geïnteresseerden gevolgd. Wekelijks waren er tientallen mensen aanwezig voor de uitleg over de gedane vondsten en ontdekkingen.

Rooilijn
Volgende week wordt het opgravingsgat dichtgegooid en het hekwerk en de stellages afgebroken. Bij het terugleggen van de straatklinkers worden de contouren van het Scholtenshuis en huis Panser gemarkeerd. Zo is zichtbaar waar de oude rooilijn heeft gelopen. Bij de nieuwbouw wordt de bebouwing terug gezet op deze oude rooilijn. Gepubliceerd op: donderdag 29 mei 2008
donderdag 29 mei 2008:
Vrijdag laatste keer uitleg van archeologen over opgraving Grote Markt