Verken dit weekeinde de economie van Turkije met BLOOMBERG TV

29/05/2008 17:05

PR Newswire

NEW YORK en LONDEN, May 29 /PRNewswire/ --
De TV-maatschappij BLOOMBERG TELEVISION(R) onderzoekt de rijkdommen en risico's van de Turkse economie in een exclusief, half uur durend speciaal verslag, "Turkije in zijn overgangsperiode". Het rapport wordt vrijdag 30 mei voor het eerst uitgezonden en gedurende het hele weekeinde herhaald. "De droge periode van vorig jaar heeft de prijzen van voedsel en energie overal in de wereld doen stijgen. Inflatie is daardoor een een wereldwijd fenomeen geworden", vertelt de Turkse minister van Economische Zaken Mehmet Simsek aan Bloomberg in het speciale programma. "De inflatie in Turkije is op het laagste punt in veertig jaar, terwijl deze in vele andere landen het hoogste punt in twintig jaar heeft bereikt."
Ryan Chilcote, verslaggever voor Bloomberg, spreekt voor het speciale rapport met Simsek en andere vooraanstaande Turkse mensen in het nieuws en doet dat dat vanuit het kantoor van BLOOMBERG TELEVISION in Istanbul en vanuit andere plaatsen in de regio.
Andere gasten zijn onder meer vicepremier Nazim Ekren, Minister van Financiën Kemal Unakitan, Alpaslan Korkmaz van de Dienst
Investeringsondersteuning en Promotie van Turkije, Guler Sabanci van Sabanci Holding en Suzan Sabanci Dincer van de Akbank.
De speciale uitzending onderzoekt privatisering en buitenlandse investeringen, de kredietkrapte, Islam tegenover Secularisme en onderhandelingen met de EU.
"Turkije in zijn overgangsperiode" is te zien op BLOOMBERG TELEVISION overal in Europa, het Midden Oosten en Afrika beginnend op vrijdag 30 mei om 10:30 en 12:30 GMT en via herhalingen tijdens het gehele weekeinde. Dit exclusieve nieuwsverslag en de vervolgrapportages zijn overal ter wereld voor het publiek beschikbaar op BLOOMBERG TELEVISION en BLOOMBERG RADIO(sm), evenals voor gebruikers van de BLOOMBERG PROFESSIONAL(R)-service. Gedeeltes van de interviews zullen gearchiveerd worden en beschikbaar zijn via de BLOOMBERG PROFESSIONAL-service.

Over Bloomberg Television
De BLOOMBERG TELEVISION(R)-service is het enige wereldwijde zakelijke en financiële tv-netwerk dat 24 uur per dag, in zeven talen uitzendt naar meer dan 200 miljoen huizen via elf kanalen. De programma's van BLOOMBERG TELEVISION worden exclusief gecreëerd door de wereldwijde BLOOMBERG NEWS(R)-service die uit ruim 2300 professionals in meer dan 130 instellingen bestaat. Het dynamische BLOOMBERG TELEVISION-scherm biedt diepgang en context voor de uitgezonden reportages en biedt kijkers grafieken, actueel nieuws, beursnoteringen en relevante koersindexen in realtime, verzameld uit het nieuws, data en analyserende instrumenten van de BLOOMBERG
PROFESSIONAL(R)-service.

Over Bloomberg
Bloomberg is de wereldwijde leverancier van financiële data, nieuws en analyses. De BLOOMBERG PROFESSIONAL(R)-service en de mediaservices van Bloomberg bieden realtime en gearchiveerde financiële en marktdata en prijs-, handels-, nieuws- en communicatie-instrumenten in één enkel, geïntegreerd pakket voor bedrijven, nieuwsorganisaties, financiële en juridische professionals en individuen over de hele wereld. De mediaservices van Bloomberg omvatten de wereldwijde BLOOMBERG NEWS(R)-service met ruim 2300 professionals in meer dan 135 instellingen overal ter wereld; het BLOOMBERG TELEVISION(R)-nieuws- en financieel netwerk 24 uur per dag, wereldwijd geproduceerd en verspreid via elf kanalen in zeven talen; en de BLOOMBERG RADIO(sm)-services die heet van de naald nieuws verslaan en dit wereldwijd verspreiden via XM, Sirius en WorldSpace-satellietradio en op WBBR 1130AM in New York. Daarnaast geeft Bloomberg het tijdschrift BLOOMBERG MARKETS(R) uit en publiceert BLOOMBERG PRESS(R)-boeken voor investeringsprofessionals. Meer informatie is te vinden op: http://www.bloomberg.com.

BLOOMBERG, BLOOMBERG PROFESSIONAL, BLOOMBERG MARKETS, BLOOMBERG NEWS, BLOOMBERG ANYWHERE, BLOOMBERG TELEVISION, BLOOMBERG RADIO, BLOOMBERG PRESS en BLOOMBERG.COM zijn handels- en dienstmerken van Bloomberg Finance L.P., een commanditair vennootschap gevestigd in Delaware, of zijn
dochterondernemingen. BTV is een handels- en dienstmerk van Bloomberg L.P., een commanditair vennootschap gevestigd in Delaware. Alle rechten voorbehouden.

Website: http://www.bloomberg.com

Heidi Tan van Bloomberg LP, + 1-212-617-5375, htan14@bloomberg.net






-