Politie Groningen

Vrijdag 30 mei 2008

Provincie Groningen, 30-05-2008

Hoogezand: politie zoekt getuigen aanrijding fietsster

Een 18-jarige fietsster uit Hoogezand is donderdagavond gewond geraakt na een aanrijding. De vrouw fietste over de rotonde bij de kruising van de Kerklaan met de Rijksweg West tussen Hoogezand en Kolham. Hier is zij geschept door een zwarte personenauto. De vrouw tuimelde over de motorkap en viel in de berm. De automobilist is doorgereden. De vrouw heeft vermoedelijk meer dan een half uur bewusteloos in de berm gelegen, voordat zij weer bijkwam. Het is haar gelukt om lopend naar huis te gaan. Na onderzoek van het ambulancepersoneel kon nek- en/of rugletsel niet worden uitgesloten. Daarop is de vrouw met behulp van de brandweer uit de woning getakeld en overgebracht naar het ziekenhuis. De politie nderzoekt de aanrijding. Mensen die iets over het incident of over de identiteit van de automobilist kunnen zeggen, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Wildervank: mannen aangehouden na onenigheid

De politie heeft donderdagnacht een 35-jarige man uit Noordbroek en een 36-jarige man uit Veendam aangehouden. Het tweetal was eerder die avond een horecagelegenheid aan de Sportterreinstraat in Wildervank binnen gestapt. Ze sommeerden de barvrouw wat te drinken in te schenken. De vrouw weigerde dit, vanwege het tijdstip. De gelegenheid zou bijna gaan sluiten. Hierop stapten de mannen achter de bar. Twee bezoekers kregen klappen. Zij liepen hierbij geen zichtbare verwondingen op. De twee mannen gingen ervandoor. Nadat de politie de identiteit van de twee mannen had achterhaald, werden ze telefonisch verzocht zich te melden. Het duo voldeed niet aan dit verzoek. Uiteindelijk konden beide mannen later die avond bij de woning van één van beiden worden aangehouden. Ze zijn ingesloten voor nader onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Delfzijl/Appingedam: bromfietscontrole

De politie heeft donderdagmiddag en avond een bromfietscontrole gehouden. Op diverse locaties in Delfzijl en Appingedam zijn in totaal 22 brom-/snorfietsen aan de kant van de weg gezet. Hiervan waren twaalf in overtreding vanwege een te hoge constructiesnelheid. Van zes werd het kentekenbewijs ingevorderd en krijgen de eigenaren 4 weken de tijd om de brom- of snorfiets in de originele staat terug te brengen. Overige bekeuringen: bromfiets zonder verzekering (1x), bestuurder zonder identiteitspapieren (1x), bestuurder zonder certificaat of rijbewijs (1x) en geen kentekenbewijs (1x).

Muntendam: bromfietser rijdt door na aanrijding

Een 15-jarige meisje uit Muntendam is donderdagmiddag aangereden door een onbekende bromfietser. Het meisje fietste rond 17.00 uur op de Bovenweg in haar woonplaats. Plotseling werd zij van achteren geraakt door een bromfietser en kwam ten val. De bromfietser reed door, zonder zich over het meisje te bekommeren. Het meisje liep een hersenschudding en diverse schaafwonden op. Het gaat om een blauwe scooter met daarop twee jongemannen. De scooter reed weg in de richting van Veendam. Mensen die iets over het incident of over de identiteit van de bromfietser kunnen zeggen, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: motorrijder gewond bij aanrijding

Een 51-jarige man uit Sint Jacobiparochie is donderdagochtend op de kruising Odenseweg met de Moermanskweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 36-jarige automobilist uit Lemmer verleende geen voorrang aan de 51-jarige, die op zijn motor reed. Door de aanrijding kwam de motorrijder ten val. Hij werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt. De motor werd door een bergingsbedrijf zwaar beschadigd afgevoerd.

Groningen: politie pakt drie graffitispuiters op heterdaad

De politie heeft donderdagochtend in de Viaductstraat drie jongens aangehouden voor het spuiten van graffiti. Het drietal, een 15-jarige jongen uit Eelde, een 13-jarige jongen uit Uithuizen en een 16-jarige jongen uit Niekerk, had net een aantal tags op een muur gespoten. De verdachten werden vervolgens meegenomen naar het politiebureau. De spuitbussen werden in beslag genomen. De jongeren bekenden alledrie hun aandeel in de vernielingen. De politie heeft van de tags fotos genomen en doet nader onderzoek. De knapen werden na verhoor in vrijheid gesteld.

Groningen: ongeluk met hoogwerker

Bij een ongeluk met een hoogwerker zijn donderdagmiddag een 45-jarige man uit Stadskanaal en een 25-jarige man uit Venray met de schrik vrij gekomen. De mannen zaten in een bakje op een hoogwerker en waren bezig met het wassen van de ramen van een gebouw aan het Nettelbosje. Door een technische storing werd het bakje onbestuurbaar. Het bakje kwam vervolgens tegen de gevel van het gebouw. Een medewerker van het gebouw sloeg vervolgens een ruit in. Hierdoor konden beide glazenwassers uit hun benarde positie worden bevrijd. De brandweer heeft de hoogwerker naar beneden gehaald.

Groningen: bromfietser gewond bij verkeersongeval

Een 30-jarige man uit Hoogezand is donderdagmiddag bij een verkeersongeval op de kruising Hereweg met de Vechtstraat gewond geraakt. Een 22-jarige automobilist verleende bij het afslaan geen voorrang aan de bromfietser. De 30-jarige was ook in overtreding, omdat hij op de busbaan had gereden. Door de aanrijding kwam de Hoogezandster ten val. Hij werd met knieletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: snorfietser gewond na botsing

Een 61-jarige snorfietser uit Groningen is donderdagavond op de Bornholmstraat gewond geraakt bij een aanrijding. Een 32-jarige automobilist uit Zandeweer verleende bij het afslaan geen voorrang aan de snorfietser. De 61-jarige kwam vervolgens op de motorkap van de auto terecht en belandde vervolgens op het wegdek. Het slachtoffer werd met armletsel naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist bleek alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de verdachte 0,85 promille alcohol in zijn bloed had. Hij mocht na verhoor met een rijverbod op zak het politiebureau verlaten. De politie heeft van het ongeval een rapportage en een analyse gemaakt. De politie maakt tegen de 32-jarige proces-verbaal op.

Groningen: politie pakt fietsdieven dankzij getuigen

Door alerte meldingen van getuigen heeft de politie donderdagavond in de Oosterstraat drie Polen van 37, 41 en 42 jaar aangehouden voor fietsdiefstal. De getuigen zagen dat het drietal met een breekwerktuig een nieuwe fiets probeerden open te breken. Zij werden op heterdaad aangehouden en ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De politie onderzoekt wie de eigenaar van de fiets is. Het betreft een grijsblauwe herenfiets van het merk Davos. De eigenaar van de fiets kan zich melden bij de politie voor het doen van aangifte. De politie stelt een nader onderzoek in.