Senternovem


30-05-2008 | Succesvolle innoWATOR krijgt vervolg

De minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven stelt 6 miljoen euro ter beschikking in 2008 voor innovatieprojecten binnen het Innovatieprogramma Watertechnologie. Van dit totale budget is een miljoen euro specifiek bestemd voor internationale samenwerking op R&D-gebied. Voor dit deel wordt een aparte tender geopend. De beide innoWATOR-tenders zijn inmiddels geopend en sluiten op vrijdag 29 augustus 2008 om 18.00 uur. De minister wil met deze regeling de economische positie van de Nederlandse watertechnologiesector en de innovatie versterken.

Het Innovatieprogramma Watertechnologie is eind 2006 van start gegaan en is een samenwerkingsverband tussen het ministerie van Economische Zaken en de Nederlandse watertechnologiesector, onderdeel van Innovatie in Dialoog.

Het programma is goed op stoom. Uit de eerste twee tenders van de innoWATOR zijn ongeveer 30 innovatieve projecten in ontwikkeling. Daarnaast zijn inmiddels in het Technologische Top Instituut Watertechnologie tientallen toepassingsgerichte onderzoeken gestart. Sinds een half jaar zijn de mannen van de WIT (Watertechnologie Innovatie Team) actief. Zij gaan met MKB ondernemers op zoek naar partners, financiers, producenten of benodigde kennis. En daarvoor hoeft de ondernemer niets te betalen.

Om de sector te informeren over de nieuwe tenders organiseert het Innovatiebureau Watertechnologie samen met SenterNovem op donderdagochtend 19 juni a.s. een informatiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst wordt men geïnformeerd over de voorwaarden en spelregels van deze tenders. Ook is er op die dag gelegenheid om mogelijke projectideeën met adviseurs van SenterNovem te bespreken. Tevens zijn enkele "mannen van de WIT" aanwezig. Nadere informatie over deze bijeenkomst is binnenkort beschikbaar op de
websites www.senternovem.nl/watertechnologie
en www.watertechnologie.com.