Algemene Pensioen Groep wint RetourAward 2007 bekerrecycling

30/05/2008 10:06

Adrichem Reclame-Advies

Baarn, 29 mei 2008

PERSBERICHT

Algemene Pensioen Groep wint RetourAward 2007 als beste inzamelaar van éénmalige PS-automatenbekers.

De RetourAward 2007 van de Stichting Disposables Benelux is gewonnen door de Algemene Pensioen Groep (APG) gevestigd in Heerlen.

De RetourAward wordt toegekend aan een organisatie die als abonnee van de Stichting een opmerkelijke recycle-inspanning heeft geleverd. Als beoordelingsmaatstaf wordt hierbij het inzamelpercentage van éénmalige PS-bekers genomen en de eventuele stijging hiervan. Tevens wordt bekeken of de betrokken organisatie over een goed milieuzorgsysteem beschikt.

Via het zogenaamde Retoursysteem, biedt de Stichting Disposables Benelux bedrijven en instellingen de mogelijkheid om éénmalige polystyreen (PS) bekers in te zamelen voor materiële recycling ten behoeve van hergebruik. De Stichting vertegenwoordigt de gehele automatenbranche, producenten van disposables en de grondstoffenleveranciers in Benelux.

Opmerkelijke prestatie door APG

APG leverde in 2007 een opmerkelijke prestatie met een inzamelingspercentage van 92%. APG neemt al sinds 1993 deel aan het bekerrecyclingprogramma van de Stichting middels het Retoursysteem(R). Gesteund door de toenmalig actuele rapportage "Weggooien of afwassen?" en het gemak van éénmalige bekers ten opzichte van porselein heeft APG gekozen voor polystyreen éénmalige PS-automatenbekers.

Door de jarenlange deelname aan het Retoursysteem hebben de medewerkers bij APG door de jaren heen de gedragsregels rond het scheiden van afval zich eigen gemaakt. APG is groot voorstander van het gescheiden inzamelen van afval en vindt afschaffen daarvan maatschappelijk gezien een verkeerd signaal. APG heeft een gespecialiseerde milieucoördinator in dienst die toeziet op de uitvoering van het milieuzorgsysteem van APG.

RetourAward en cheque uitgereikt aan mevrouw Goossens - Bertus

Op 28 mei jl. werd tijdens een door APG georganiseerde 2 daagse Innovation beurs de RetourAward uitgereikt. Op deze Innovationbeurs speelt Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in relatie tot het milieu een belangrijke rol en APG stelt alles in het werk om het milieu zoveel mogelijk te ontzien.

Mevrouw M.J. Goossens - Bertus nam als directeur Concern Facilitair Bedrijf van APG de RetourAward in de vorm van een uit perspex vervaardigd miniatuur inzamelbak in ontvangst. Voorzitter van de Stichting Disposables Benelux, de heer H.J. Kloeze reikte namens de Stichting ook de bijbehorende personeelscheque ter waarde van euro 1000,-- uit. De heer Kloeze memoreerde de goede inzamelactiviteiten van APG en stond stil bij de recent gepubliceerde TNO-studie waaruit blijkt dat éénmalige automatenbekers in het algemeen minder belastend zijn voor het milieu dan porseleinen kopjes of mokken. De Stichting maakt dankbaar gebruik van deze eindconclusie in de publiekscampagne 'Gebruik je kop, kies een beker!' Meer informatie is te vinden op www.bekerrecycling.nl

Foto-onderschrift:

Mevrouw mr. M.J. Goossens - Bertus van APG neemt de personeelscheque in ontvangst uit handen van de heer H.J. Kloeze, voorzitter van de Stichting Disposables Benelux.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.bekerrecycling.nl