Persberichten Eemland zuid, 10.20 uur

Utrecht, 30-05-2008

Boefjes betrapt

AMERSFOORT De politie kreeg op 29 mei omstreeks 16.25 uur de melding dat personeel van een winkel aan het Neptunesplein twee topcriminelen had betrapt.

Ter plaatse bleek dat de verdachten voor een groot bedrag aan goederen hadden gestolen. De winkelbediende heeft geen aangifte gedaan. Hij dacht dat het beter zou zijn als de dieven, beide 6 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, door de politie thuis zouden worden gebracht. Dat heeft de politie vervolgens gedaan. Ook hebben de agenten de ouders van het duo ingelicht.

Verkeersongeval

AMERSFOORT De Meridiaantunnel was donderdag 29 mei toneel van een aanrijding tussen twee fietsers.

Een 38-jarige vrouw uit Amersfoort, komende uit de richting van de Bloemendalstraat, fietste rond 18.30 uur met haar twee kinderen door de Meridiaantunnel. Halverwege de tunnel raakte een 41-jarige man, die uit de tegengestelde richting kwam, op de verkeerde weghelft en botste tegen de vrouw. Hierdoor kwam de vrouw met haar twee kinderen ten val.

Een ambulance heeft de vrouw met hoofdletsel naar het ziekhuis gebracht, de kinderen hadden op enkele schaafwonden na, geen letsel. De politie heeft de mannelijke tegenligger meegenomen naar het politiebureau, omdat hij naar alcohol rook. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Onder invloed

AMERSFOORT De politie heeft in de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 mei een man aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat.

De 50-jarige man uit Amersfoort viel omstreeks 01.50 uur tijdens een alcoholcontrole op de Molenstraat door de mand. Uit de ademanalyse van de man bleek dat hij 815 ug/l in zijn bloed had zitten. De man kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Geweld met auto

AMERSFOORT Tijdens de avondvierdaagse op 29 mei heeft een man een verkeersregelaar aangereden om vervolgens zijn weg dwars door de stoet te vervolgen.

Een 34-jarige man uit Amersfoort kreeg omstreeks 20.25 uur een stopteken van een verkeersregelaar op de Teut, omdat achter hem de stoet van de avondvierdaagse voorbij liep. Toen de verkeersregelaar de man in de auto uitlegde dat hij er niet door kon, werd de automobilist boos. Toen de verkeersregelaar weer voor de auto ging staan, gaf de man gas. Hij raakte hierbij de verkeersregelaar. Hierna reed de man door de passerende stoet kinderen, wonder boven wonder raakte er niemand gewond. De politie kon de man later op de Methorststraat aanhouden. Er wordt een proces-verbaal tegen de man opgemaakt inverband met zijn roekeloze gedrag.