Persberichten stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht, 30-05-2008

Verkeerscontrole

UTRECHT De politie van het district Utrecht noord heeft donderdag 29 mei samen met een groot aantal partners een verkeerscontrole uitgevoerd.

Tussen 14.00 en 22.00 uur werden samen met de Belastingdienst, de Douane, de Vreemdelingenpolitie, het Scooterteam en de Rijksdienst voor het Wegverkeer 115 autos en 85 bromfietsen gecontroleerd. Dit resulteerde onder andere in 62 bekeuringen voor bromfietsers, 36 bekeuringen voor automobilisten en 8 hits voor de Belastingdienst (bijna 4000 euro aan vorderingen).

Bijzonderheden

Tijdens de controle moest een 37-jarige bromfietsbestuurder uit Utrecht een blaastest afleggen. Hij had te veel gedronken en werd aangehouden. De ademanalyse wees uit dat hij 375 ug/l in zijn lichaam had. Bij controle van de papieren van de man, liet hij een rijbewijs zien dat hij al in 1999 had moeten inleveren. Dit exemplaar is in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor de verschillende zaken.

Een 18-jarige man uit Utrecht vond het omstreeks 19.30 uur nodig om ten overstaan van omstanders spuugbewegingen te maken naar passerende agenten en ze uit te jouwen. Hij is aangehouden op het Henri Dunantplein.

Overvaller aangehouden op Zandpad

UTRECHT De politie heeft donderdagochtend 29 mei een man aangehouden na een beroving op het Zandpad. Het gaat om een 44-jarige Utrechter die te boek staat als veelpleger. Omstreeks 05.15 uur kreeg de politie een melding van een overval op een prostituee. De politie ging er met meerdere eenheden op af. Diverse getuigen werden ondervraagd en de camerabeelden werden uitgekeken.

Daarop was een vermoedelijke verdachte te zien, die voldeed aan het opgegeven signalement. Agenten herkenden deze als de 44-jarige man. Deze werd vervolgens in zijn woning in Overvecht aangehouden. De politie onderzoekt of de man ook in verband kan worden gebracht met eerdere berovingen en verkrachtingen op het Zandpad.

Slachtoffers aanrijding overleden

UTRECHT Twee slachtoffers die gewond raakten bij een aanrijding op de Waterlinieweg zondagmorgen 25 mei, zijn respectievelijk dinsdag en woensdag jl. alsnog overleden.

Zondagmorgen omstreeks 10.55 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding op de Waterlinieweg. Ter plaatse troffen agenten twee zwaar beschadigde autos aan. Een 79-jarige bestuurder uit Bilthoven zat bekneld en moest door de brandweer uit zijn auto worden bevrijd. Ook een 78-jarige vrouw uit Bilthoven raakte ernstig gewond.

De slachtoffers werden naar het ziekenhuis gebracht. De 78-jarige vrouw overleed dinsdag 27 mei aan haar verwondingen. De 79-jarige bestuurder overleed woensdag 28 mei.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 mei een man aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol in zijn auto reed.

De 31-jarige man uit Utrecht kreeg omstreeks 04.05 uur op de Schouwweteringstraat een stopteken. De agenten wilde de bestuurder controleren en roken een sterke alcohollucht uit de auto. Bij een eerste blaastest bleek dat de Utrechter te veel gedronken had.

Op het bureau wees de ademanalyse 805 ug/l uit. De man kon direct zijn rijbewijs inleveren. Met een rijverbod van negen uur en een proces-verbaal werd hij weer naar huis gestuurd.

Man aangehouden na bedreiging

UTRECHT In de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 mei heeft de politie een man aangehouden, omdat hij gedreigd zou hebben met een vuurwapen.

Rond 01.30 uur kreeg de politie een melding van een 24-jarige man dat hij op de Voorstraat bedreigd was door een andere man met een vuurwapen. De bedreiging zou plaatsgevonden hebben na een geschil tussen de mannen. Aan de hand van het opgegeven signalement zagen agenten de verdachte op de Voorstraat lopen.

Omdat er sprake zou zijn van een vuurwapen, trokken agenten hun pistool en sommeerden zij de 39-jarige man uit Utrecht te gaan liggen. Bij het fouilleren werd geen wapen aangetroffen. De man werd voor verhoor over de bedreiging meegenomen naar het bureau.

Winkeldief

UTRECHT Een 39-jarige man uit Sint Michielsgestel is donderdag 29 mei aangehouden voor winkeldiefstal. Toen de man omstreeks 17.50 uur met zijn buit langs de alarmpoortjes liep, gingen deze af. Hij had in een winkel aan het Gildenkwartier twee mobiele telefoons in een geprepareerde tas gestopt en de man dacht zo eenvoudig de winkel te kunnen verlaten. De preparatie werkte echter niet. De beveiliging hield de man aan en droeg hem over aan de politie. De man staat in een andere politieregio te boek als veelpleger en is ingesloten.

Winkeldief

UTRECHT Donderdag is een 23-jarige man uit Utrecht in een winkel aan de Lange Elisabethstraat aangehouden nadat hij poloshirts had gestolen. Winkelpersoneel betrapte de man omstreeks 14.50 uur. Een medewerker zag dat de man een pashokje inging met vier poloshirts en eruit kwam met twee. Toen hij de man wilde aanhouden, probeerde hij ervan door te gaan. De medewerker verhinderde dit en schakelde de politie in. Agenten hebben de man meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Kennismaken met wijkagent

UTRECHT Ondernemers van de binnenstad, Hoog Catharijne, Jaarbeurs, Hoog Boulandt en Dichterswijk kunnen dinsdag 3 juni kennismaken met hun wijkagenten. Van 19.00 tot 22.00 uur houden de wijkagenten een inloopavond. Ondernemers kunnen zich melden bij de balie in de publiekshal van het politiebureau aan de Kroonstraat 25.