Datum: 30 mei 2008


---

Lisse Verkeersongeval Donderdag 29 mei vond even voor 20.30 uur een verkeersongeval plaats op de Nassaustraat. Een 25 jarige fietsster uit Noordwijkerhout reed vanuit een uitrit de Nassaustraat op, maar liet een 26 jarige automobilist uit Lisse die van links kwam niet voorgaan. De bestuurder kon de fietsster niet meer ontwijken waardoor er een aanrijding ontstond. De Noordwijkerhoutse werd met een pijnlijke arm voor controle overgebracht naar het LUMC.

(Aangepast bericht van donderdag 290108) Sassenheim Getuigen van vernielingen bij gemeentehuis gezocht De politie is op zoek naar getuigen van vernielingen bij het gemeentehuis aan de Wilhelminalaan. De vernielingen werd gepleegd in de avond van woensdag 28 of de nacht van donderdag 29 mei. Op het plein werden vier putdeksels weggenomen en er werd een prullenbak vernield. Bij de overkapping van de ingang van het gemeentehuis werd een fiets in brand gestoken. In het vuur werden vervolgens een houten stekpaal en planten gegooid die uit het perk waren getrokken. Door de brand raakten de straatstenen zwart geblakerd. De politie stelt een onderzoek in naar de vernielingen en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844. Indien men informatie heeft, maar anoniem wenst te blijven, kan contact worden opgenomen via 0800 - 7000.

Leiden Graffiti spuiters aangehouden De politie heeft donderdagavond 29 mei twee meisjes van 13 jaar uit Leiden aangehouden. Ze worden ervan verdacht graffiti te hebben aangebracht op de muur in de fietstunnel bij het Fakkelgras. Een getuige zag vijf meisjes graffiti spuiten en belde de politie. Omdat bij de tunnel niemand meer aanwezig was is in de buurt gezocht naar de meisjes. Bij de skatebaan werden twee meisjes met verf aan hun kleding en aan hun handen aangetroffen. Hierop werden de meisjes aangehouden. In de fietstas van één van hen werden drie spuitbussen gevonden. De meisjes hebben bekend ook graffiti bij de skatebaan te hebben aangebracht.

Leiden Politie controleert taxichauffeurs De politie en de Inspectie Verkeer en Waterstaat hebben donderdag 29 mei van 19.00 uur tot 21.00 uur een controle onder de Leidse taxi's gehouden. Van de 30 gecontroleerde taxi's werden er 13 bekeurd voor onder andere: . het ontbreken van de chaffeurspas tijdens aanwezigheid passagiers (4) . 1 maal geen kentekenbewijs aanwezig . het opzettelijk plaatsen van te kleine banden onder het voertuig; hierdoor registreert de taxameter meer omwentelingen van de banden en moet men per rit meer betalen . een taxi met een dubbele werkmap; om rusttijden de vermijden . 1 taxi uit het verkeer gehaald . verlopen APK . mobiel bellen . te gladde banden (3)

Hazerswoude-Dorp/Boskoop Hard over de Zijde De politie heeft donderdagavond 29 mei een 28 jarige automobilist uit Boskoop aangehouden wegens gevaarlijk rijgedrag en snelheid. Agenten reden op de Denemarkenlaan en zagen de bestuurder met hoge snelheid over de Hoogeveenseweg rijden. De agenten zijn hierop de bestuurder achterna gereden om een meting te kunnen doen. Op de Zijde werd een snelheid gemeten van 120 km/uur, terwijl daar 50 km/uur de maximum snelheid is. De bestuurder werd aangehouden en verklaarde dat hij snel met zijn zieke vriendin naar huis wilde in verband met haar medicijnen. De bestuurder kreeg een transactie van 710 euro. Zijn Poolse rijbewijs kon niet worden ingevorderd omdat deze niet ingeschreven staat in Nederland.

Waddinxveen Verkeersongeval Donderdag 29 mei even voor 18.00 uur vond op de kruising Coenecoop/Coenecoop een aanrijding plaats. Een 24 jarige vrachtwagenchauffeur uit Reeuwijk reed vanuit de richting Kanaaldijk naar de kruising. Bij de stopstreep stopte de bestuurder en trok even later weer op om de kruising over te steken. De bestuurder zag daarbij een fietser over het hoofd waardoor er tussen hen een aanrijding ontstond. De fietser, een 56 jarige Waddinxvener, werd met een hoofdwond en een gebroken sleutelbeen overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Moordrecht Verkeersongeval Donderdag 29 mei vond om 17.20 uur een aanrijding plaats tussen een 18 jarige scooterrijdster uit Gouda en een 13 jarige fietsster uit haar woonplaats. De scooterrijdster en haar bijrijder reden over het Oosteinde in de richting van Gouda. De Goudse week uit naar links om een voertuig in te halen. Op dat moment ontstond de aanrijding met de fietsster. De fietsster sloeg over de kop en liep een flinke hoofdpijn en een gekneusde hand op. Hoe het ongeval precies is gebeurd is nog onduidelijk. De scooterrijdster en haar bijrijder, een Gouwenaar, werden voor controle overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

--- einde bericht ---


---

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305

---- --