Politie Drenthe

Vrijdag

Assen, 30-05-2008

Politie houdt kraker aan
SLEEN Donderdagmorgen heeft de politie een 22-jarige man uit Sleen aangehouden. Tijdens het ontruimen en verwijderen van vier woonwagens door de gemeente Coevorden op een woonwagenkampje aan de Oldengaerde wilde de man, een kraker van een van de woonwagens, niet meewerken aan de ontruiming. Hij werd aangehouden terzake het niet voldoen aan een bevel of vordering. Hij werd overgebracht na het politiebureau. (08-140580)

Politie onderzoekt mishandeling
HIJKEN Een 17-jarige jongeman uit Hijken deed donderdagmorgen aangifte van mishandeling. De knaap was na een avondje stappen in Beilen zaterdagnacht op de terugweg naar huis, toen hij door vier leeftijdgenoten zonder enige aanleiding op de Beilerstraat geschopt en geslagen werd. Ook zijn fiets werd volledig vernield. Hij moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie onderzoekt de zaak. (08-140497)

Politie houdt doorrijder aan
ROGAT Een 61-jarige autobestuurder uit Rogat reed donderdagavond door nadat hij tegen een lantaarnpaal op de Hessenweg was gebotst. Na informatie van getuigen werd de man in zijn woning aangetroffen en aangehouden. Na onderzoek bleek hij tevens onder invloed, 720 ug/l, te verkeren. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (08-140787)

Alcomobilist door politie aangehouden

EMMEN In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie een 40-jarige autobestuurder uit Nieuw Buinen aangehouden. De man reed onder invloed over de Hondsrugweg en blies 895 ug/l waarna zijn rijbewijs werd ingenomen. (08-140813)

Inbrekers op heterdaad aangehouden
ASSEN Op een bouwplaats aan de Burgemeester Bothenius Lohmanweg heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag twee mannen aangehouden. De mannen, 42 jaar uit Roden en 44 jaar uit Drachten werden in een in aanbouw zijnd pand aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak. (08-140808)

Winkeldiefstallen

ASSEN Een 31-jarige vrouw zonder vaste woon of verblijfplaats is donderdagmiddag aangehouden als verdachte van winkeldiefstal van een bakje aardbeien. Dit gebeurde bij een groentekraam aan de Bremstraat. De vrouw verzette zit tegen haar aanhouding door met een rol folie om zich heen te slaan. De vrouw, die tevens in het bezit was een kleine hoeveelheid onbekend bruin poeder, werd na overleg met het OM in verzekering gesteld. Er zal onderzoek naar het onbekende bruine poeder gedaan worden. (08-140689)

ASSEN Twee buurmeisjes, 16 en 17 jaar uit Assen, werden donderdag middag betrapt tijdens een winkeldiefstal bij een warenhuis aan het Koopmansplein. De dames namen enkele hemdjes weg en werden buiten de winkel door beveiligingspersoneel aangehouden. Ze bekenden de diefstal. Hun ouders werden ingelicht. (08-140706)

Jeugdige vernielers aangehouden

HOOGEVEEN Na een melding over jongeren die een bankje aan de Dr. G.H. Amshoffweg, achter het verzorgingstehuis De Weidestein, met een mes aan het vernielen waren, heeft de politie een onderzoek ingesteld. Hierbij werden drie jongeren uit Hoogeveen, twee van 13 en een van 14 jaar oud, aangehouden. Zij bekenden de vernieling. Het mes werd aangetroffen. Een vierde persoon wist de benen te nemen maar zijn naam is bij de politie bekend en zal nog gehoord worden. Er is een Halt-proces-verbaal opgemaakt. (08-140742)

Bestuurder met weed aangehouden
EMMEN Donderdagavond heeft de politie een 20-jarige Emmenaar aangehouden. Tijdens controle op de Druwerbrink bleek de Emmenaar zonder geldig rijbewijs te rijden en werd in de door hem bestuurde auto 50 gram weed aangetroffen. Na aanhouding gaf hij tevens een valse naam op. De politie stelt een onderzoek naar de handel en wandel van de man in. (08-140758)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280