Ministerie van Buitenlandse Zaken

Kamerbrief inzake aanbieding Europese Verkenning 6

30-05-2008 | Kamerstuk | Nederlands Ministerie van Buitenlandse Zaken

Het is mij een genoegen u en de leden van uw Kamercommissie hierbij de Europese Verkenning 6 "Europa's Buren" aan te bieden.

De Europese Verkenning wordt jaarlijks in opdracht van dit ministerie opgesteld door het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en het Centraal Planbureau (CPB), en verschijnt op 9 mei, Europadag. Ieder jaar wordt in het eerste deel (geschreven door het SCP) aandacht besteed aan de publieke opinie en in het tweede deel (verzorgd door het CPB) aan een specifiek thema.

Het eerste deel van de Verkenning is deze maal, naast het jaarlijkse Eurobarometeronderzoek, gewijd aan een onderzoek over de aandacht voor EU-zaken in de Nederlandse pers, in vergelijking met de Franse en Engelse. Daarnaast is door middel van een 'doorvraagenquete' uitgezocht hoe standvastig publieksmeningen over de EU zijn.

Het tweede deel van de Europese Verkenning heeft als thema het Europees Nabuurschapsbeleid. Het CPB heeft hierin de economische integratie van de buurlanden van de Europese Unie met de interne markt bestudeerd, en aanbevelingen gedaan hoe Europees beleid dit kan verbeteren.

Binnenkort zal een Engelse vertaling van de Europese Verkenning beschikbaar komen. Indien u deze wilt ontvangen, of als u meer Nederlandstalige exemplaren wilt ontvangen, dan kunt u contact opnemen met het ministerie van Buitenlandse zaken via DGES-FSU@minbuza.nl. Bovendien zullen beide versies beschikbaar zijn via www.minbuza.nl.

Met vriendelijke groet,

Frans Timmermans

staatssecretaris voor Europese Zaken


* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl

Bijlagen


* Europese Verkenning | PDF, 1944 Kb http://nl.sitestat.com/minbuza/minbuza/s?kamerbrieven-bijlagen.2008.mei.031dges-bijlage&ns_type=pdf&ns_url=http://www.minbuza.nl/binaries/kamerbrieven-bijlagen/2008/mei/031dges-bijlage.pdf
* Omslag | PDF, 198 Kb
http://nl.sitestat.com/minbuza/minbuza/s?kamerbrieven-bijlagen.2008.mei.031dges-omslag&ns_type=pdf&ns_url=http://www.minbuza.nl/binaries/kamerbrieven-bijlagen/2008/mei/031dges-omslag.pdf