Politie Haaglanden

Persberichten 30 mei

Haaglanden, 30-05-2008

Integra-actie in Laak
Den Haag Donderdagavond 29 mei hield Politie Haaglanden in samenwerking met onder meer de Rijksdienst voor het wegverkeer (RDW), de Gemeentelijke Belastingdienst Den Haag, Rijksbelastingen, KLPD, Sociale Zaken en Werkgelegenheid tussen 15.00 en 22.00 uur een integrale verkeersactie in de 1e van der Kunstraat. Ruim 4.000 autos passeerden de catchken. Met de catchken kon direct worden bekeken of de kentekenhouder aan zijn betalingsverplichting had voldaan of nog openstaande boetes moest betalen. Bovendien signaleert het systeem gestolen voertuigen. In totaal werden 200 voertuigen gecontroleerd. Burgemeester J. van Aartsen bezocht het controleterrein en liet zich persoonlijk door de deelnemende instanties over de integra-actie informeren.

De politie schreef 112 bekeuringen uit voor diverse verkeersfeiten. Ook inde de politie 16 openstaande boetes, wat een totaalbedrag van ongeveer 3.000 euro opleverde. De Gemeentelijke Belastingdienst Den Haag inde 26.400 euro aan achterstallige belasting. Er is zeven keer beslag gelegd op een auto. De Rijksbelastingdienst controleerde eveneens op openstaande belastingschulden. De belastingplichtigen die een schuld hadden openstaan konden direct contant of met een pinpas betalen. Het totale bedrag dat is geïnd bedraagt 12.940 euro en er werden elf auto's in beslag genomen. De taxicontrole door de Inspectie Verkeer en Waterstaat constateerden bij taxichauffeur drie overtredingen. Sociale Zaken controleerden 34 autos. In zestien gevallen leidde dat tot een vervolgonderzoek. Eén gecontroleerde bestuurder bleek teveel te hebben gedronken en kreeg een proces-verbaal.

Ernstig hoofdletsel na aanrijding
Den Haag Een 77-jarige man liep donderdagmiddag 29 mei bij een ongeval in de Middelburgsestraat ernstig hoofdletsel op. Een 37-jarige automobilist zag bij het het achteruitrijden de Hagenaar, die naast een geparkeerd staande auto stond, over het hoofd. Het slachtoffer is met ernstig hoofdletsel naar ziekenhuis vervoerd.

Aangehouden na mishandeling in auto
Den Haag Een 30-jarige man uit Rotterdam is donderdag 29 mei aangehouden nadat hij in een auto op het Paletplein een 31-jarige vrouw had mishandeld. Een getuige waarschuwde surveillerende agenten omstreeks één uur s middags. In een auto op het Paletplein zou een vrouw door een man in elkaar worden geslagen. De agenten zagen even later in de auto inderdaad dat een man een vrouw sloeg. Op de achterbank van de auto zat een peuter. De man werd daarop aangehouden.

Woeste wildplassers
Den Haag Een 18-jarige jongen uit Kwintsheul is vrijdag 30 mei met de politie op de vuist gegaan. Agenten zagen omstreeks half vier s nachts op de Prinsegracht twee mannen plassen. De mannen werden aangesproken en bekeurd, waarna de 18-jarige zich met de zaak kwam bemoeien. De man schold de agenten meerdere keren uit. Toen de agenten hem daarvoor wilden aanhouden, verzette de 18-jarige man zich hevig. Met de nodige moeite lukte het om de 18-jarige te boeien en mee te nemen naar het politiebureau.

Met ruim 100 km/u door de binnenstad
Den Haag De politie heeft vrijdag 30 mei vier mannen aangehouden die s nachts in een auto met extreem hoge snelheden door het centrum, de Schilderswijk en Transvaal hadden gereden. Politieagenten zagen de auto met de mannen omstreeks vier uur vanaf de Prinsegracht het Om en Bij oprijden. Ze moesten remmen om de auto voor te laten gaan en zagen de wagen daarna hard wegrijden. De agenten ging de auto achterna, die met snelheden van ruim boven de 100 kilometer per uur door de Schilderswijk en Transvaal reed. In de Kempstraat wisten de inzittenden aan de politie te ontkomen, maar even later konden de mannen op straat worden aangehouden. De auto werd in beslag genomen. De politie onderzoekt nog wie van de mannen van 17, 18 en 23 jaar de auto bestuurde.

Met 130 km/u over het Hubertusviaduct
Den Haag Tijdens een snelheidscontrole op het Hubertusviaduct bleken vrijdag 30 mei slechts 3 van de 480 gecontroleerde autos harder te rijden dan de maximumsnelheid van 50 km/u. Maar één van de overtreders maakte het zo bont, dat hij wel gelijk zijn rijbewijs kon inleveren. De bestuurder werd gesnapt met een snelheid van 130 kilometer per uur.

Alcohol in het spel
Den Haag Een 63-jarige man botste donderdag 29 mei omstreeks 10.05 uur op de Zuiderparklaan achterop een stilstaande auto. De man reageerde te laat toen de auto voor hem onverwacht moest remmen vanwege een ander voertuig. De man is een blaastest afgenomen met als resultaat 1110 ugl. De man kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Winkeldief aangehouden
Den Haag - Een 23-jarige man is donderdag 29 mei omstreeks 14.30 uur aangehouden op de Van der Kunstraat vanwege verdenking van diefstal uit een groot doe-het-zelf- warenhuis. De man ontkende het, maar camerabeelden lieten zien dat de man goederen onder zijn kleding vandaan haalde. De man bleek verder nog openstaande boetes te hebben, welke hij verzocht werd te voldoen.

Samen naar de winkel, ieder eigen diefstal
Leidschendam Twee mannen kwamen donderdag 18.40 uur samen naar een supermarkt op de Weigelia, en stalen allebei apart goederen uit de winkel. De mannen, 29 en 26 jaar uit Den Haag, werden betrapt door beveiligingsmedewerkers. Zij droegen het tweetal over aan de politie. Op het politiebureau kregen ze een proces-verbaal voor winkeldiefstal.

Vrachtwagen in de sloot
Maasland Een 35-jarige man uit Rumpt verloor donderdag 29 mei om onbekende redenen de macht over het stuur en belandde met zijn vrachtwagen in de sloot langs de A20. De ambulance vervoerde de bestuurder naar het ziekenhuis. De lading van de vrachtwagen (gesaneerde grond) kwam in de sloot terecht, die daarop vanwege milieurisico afgegraven en leeggepompt werd. Het rijbewijs van de bestuurder van de vrachtwagen is ingevorderd, en de politie onderzoekt het ongeval.

Bestuurder aanrijding onder invloed
Maasland Een 44-jarige man uit De Lier verleende vrijdag 30 mei om
01.00 uur op de Burgerweg geen voorrang aan een 27-jarige automobilist uit Rotterdam die van rechts van de Scheeweg kwam. Niemand raakte gewond. Beide bestuurders moesten blazen, waaruit bleek dat de man uit De Lier te veel had gedronken. Hij blies 270 ugl. Op het politiebureau kreeg hij een proces-verbaal.

Zwaargewond na val van balkon
Delft Een 21-jarige man uit Delft is vrijdagochtend 30 mei om 06.35 uur ernstig gewond geraakt na een val van een balkon aan de Jacoba van Beierenlaan. De man was op een feestje op de tweede etage van een woningencomplex. De traumahelikopter werd ingezet om eerste hulp te verlenen. De Delftenaar is naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de zaak.

Botsing tegen stilstaande auto
Delft Een 18-jarige jongen uit Delft die in de auto van zijn vader een ritje was gaan maken, veroorzaakte op donderdag 29 mei om 11.30 uur op de Frank van Borselenstraat een aanrijding. De jongen reed samen met een 19-jarige vriend in de wagen weg uit een parkeervak en gleed, vermoedelijk door het natte wegdek, van de rijbaan af. Hierdoor botste de auto tegen een geparkeerd voertuig aan. De 19-jarige bijrijder is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Door de aanrijding kwam er olie vrij op het wegdek. Dit is opgeruimd.

Man betrapt op gestolen fiets
Delft Surveillerende agenten hielden op donderdag 29 mei om 20.35 uur op de Delfgauwseweg een 19-jarige man uit Delfgauw aan voor fietsendiefstal. De agenten zagen de man op een nieuwe damesfiets rijden en ze zagen dat het slot openstond, maar dat er geen sleutel in het slot zat. In eerste instantie hielden de agenten de man staande om de gegevens van te fiets te controleren. Toen bleek dat de damesfiets als gestolen stond gesignaleerd, werd de verdachte aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

Fietsers ten val
Delft Bij een botsing tussen twee fietsers uit Delft (42-jarige man en een 15-jarig meisje) zijn beide fietsers gewond geraakt. Het meisje fietste op donderdag 29 mei om 16.25 uur op de Westlandseweg toen haar zadel losraakte en ze de controle over haar fiets verloor. Het meisje slingerde en raakte de stoep. De 42-jarige man die achter haar fietste kon haar niet meer ontwijken en reed achterop het meisje. Beiden kwamen ten val en zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Te ruime bocht
Delfgauw Bij een aanrijding tussen een fietser en een bestelbus op de Schimmelpenninck van de Oyuweg is de 39-jarige fietser uit Delfgauw gewond geraakt. De botsing vond op donderdag 29 mei om 11.50 uur plaats. De fietser kwam vanuit de Reginastraat en wilde rechtsaf de straat inrijden. Hierbij nam hij de bocht te ruim en reed tegen de bestelbus aan. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Met brommer tegen auto
Zoetermeer De politie hield een 14-jarige jongen aan die met een bromfiets een ongeluk veroorzaakte op de Salomeschouw. De jongen reed op donderdag 29 mei om 19.15 uur samen met een 15-jarige bijrijder op de brommer en botste tegen een auto aan. De bijrijder liep hierbij onbekend letstel op en is naar het ziekenhuis gebracht. De politie hield de 14-jarige Zoetermeerder aan omdat hij onverzekerd en zonder bromfietscertificaat rondreed. De jongen is ook nog te jong om een brommer te mogen besturen. Op de rollerbank op het politiebureau bleek ook dat de brommer opgevoerd was.

Aanrijding voor stoplicht
Zoetermeer Een 33-jarige automobilist uit Den Haag reed donderdag 29 mei om 11.30 uur op de Amerikaweg achterop een stilstaande auto voor een stoplicht. Hierin zat een 33-jarige vrouw uit Zoetermeer. Door de botsing werd haar auto weer tegen een de auto voor haar geduwd. De Hagenaar had te laat door dat het licht op rood stond. De bestuurster klaagde over pijn in haar nek en heeft zich onder behandeling gesteld van een arts. De Hagenaar krijgt een proces-verbaal.

Winkeldief aangehouden
Zoetermeer De politie hield op donderdag 29 mei om 16.00 uur een 36-jarige vrouw uit Zoetermeer aan voor winkeldiefstal. De vrouw was betrapt toen zij in een drogist met een speciaal geprepareerde tas meerdere artikelen had weggenomen. De Zoetermeerse moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechter.