BedrijfsautoRAI

Unieke Scania trekker voor Synwood

(5/30/2008)
Scania heeft onlangs een nieuwe truck geleverd aan Synwood te Rijssen. Het betreft hier een Scania R420LA6x2/4MLB. Het betreft een voorloopastrekker en staat voor een semi dieplader met een kraan op de zwanenhals. De bijzondere trekker is rondom luchtgeveerd, met een schotelhoogte van 97 cm, zeer laag uitgevoerd.
Synwood is een bedrijvengroep met een lang en rijk verleden. In 1921 richtten Berend-Jan Roelofs en Jan Haase een timmer- en aannemingsbedrijf op: "Firma Roelofs en Haase". Er werden op ambachtelijke wijze kozijnen en andere houtconstructies gemaakt.

Later werd er, als één van de eerste bedrijven in Nederland geïnvesteerd in machines om het handwerk te vervangen. In 2003 zijn zij verder gegaan onder de naam Synwood. Deze naamsverandering staat symbool voor een projectgerichte organisatie met een totaalpakket aan houten bouwproducten.

De truck is voorzien van een ruime Scania Highline cabine en is volledig in de kleuren van Synwood uit de fabriek gekomen. De sterke 420 pk motor voldoet aan de euro 4 norm en met de EGR oplossing van Scania hoeven er geen extra kosten gemaakt te worden aan AdBlue toevoegingen. De automatische geschakelde Opticruise versnellingsbak schakelt zeer soepel, waardoor de chauffeur zich kan concentreren op het verkeer. Voor Synwood is veiligheid van groot belang. Daarom is er ook gekozen voor een in het dashboard geïntegreerd kleurenscherm met een zijcamera en een achteruitrijdcamera op de trailer.

âScania heeft ons goed ondersteund in het maken van de keuzes voor de ideale truck voor ons. Door deze Scania worden het werk voor ons makkelijker, lichter en veiligerâ, aldus de heer Haase, directeur van Synwood.

The European Road Transport Show 2007