Persberichten Rijn & Venen, 11.30 uur

Utrecht, 30-05-2008

Autokraker betrapt
LINSCHOTEN De politie zoekt een jongeman die wordt verdacht van poging tot diefstal uit een auto in de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 mei op de De Jongstraat.

Een getuige die op zoek was naar haar weggelopen huisdier, zag omstreeks 04.05 uur de man naast de auto zitten en met een breekijzer bezig. De vrouw sprak de man aan, waarop die opstond en wegliep.

Het signalement van de verdachte luidt:

* man

* lichtgetinte huidskleur

* leeftijd tussen de 23 en 28 jaar

* normaal postuur

* lengte 1.70 1.75 meter

* opgeschoren kapsel

* ovaal gezicht

* droeg een zwarte leren jas

Mensen met informatie die de politie op het spoor van de verdachte kan zetten, kunnen de Politie Woerden bellen, tel. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook, naar tel. 0800-7000.

Te veel gedronken
MIJDRECHT De politie heeft bij een steekproefsgewijze alcoholcontrole op de Provinciale Weg N 201 in de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 mei een 36-jarige vrouw uit Amsterdam aangehouden die met te veel drank op een auto bestuurde.

De blaasproef om 00.50 uur viel voor de vrouw negatief uit en ze werd aangehouden. Op het politiebureau wees de ademanalyse 320 ug/l uit. De vrouw kreeg een rijverbod voor twee uur. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcoholcontrole
WOERDEN De politie heeft donderdagavond 29 mei een alcoholcontrole gehouden op de Steinhagenseweg. Tussen 20.30 uur en 22.30 uur moesten 267 bestuurders blazen. Bij de controle is om 20.50 uur een 73-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden, die met te veel drank op een auto bestuurde.

De blaasproef viel voor de vrouw negatief uit en op het politiebureau wees de ademanalyse 325 ug/l uit. De politie maakt proces-verbaal op.

Gordelcontrole
WOERDEN De politie heeft donderdagavond 29 mei een gordelcontrole gehouden op de Wulverhorstbaan.

Tussen 18.20 uur tot 20.00 uur werden 21 bestuurders staande gehouden die geen autogordel droegen. Allen kregen een bekeuring.

Fietsendiefjes aangehouden
MAARSSEN Alerte burgers hebben donderdagavond 29 mei op de Sportparkweg twee jeugdige fietsendieven aangehouden en aan de politie overgedragen.

Een jongen van 9 en een jongen van 11 jaar, beide uit Utrecht, gingen er omstreeks 19.10 uur vandoor met de fiets van het broertje van een getuige.

De diefjes werden naar het politiebureau gebracht en door hun familie opgehaald. In verband met hun leeftijd kunnen de verdachten niet strafrechtelijk worden vervolgd voor hun poging tot diefstal. Wel wordt Bureau Halt in kennis gesteld.

Diefstal met geweld
HARMELEN Toen een 19-jarige jongeman donderdagavond 29 mei op de Zwaan liep te telefoneren, werd hij aangesproken door twee andere jonge mannen en een jonge vrouw die het op zijn mobieltje voorzien hadden. Een van hen bedreigde rond 19.25 uur het slachtoffer met een mes en die gaf toen zijn gsm af. Het trio ging er met de buit vandoor.

De signalementen van de verdachten luiden:


1. Jongen / man met mes

* leeftijd iets ouder van 20 jaar

* lengte circa 1.80 meter

* slank postuur

* kort zwart haar (niet opgeschoren)

* stoppelbaard

* droeg een zwart-wit geblokt vest zonder capuchon en een
* blauwe spijkerbroek


2. Jongen / man

* leeftijd iets ouder dan 20 jaar

* lengte circa 1.80 meter

* slank postuur

* zwart haar, opgeschoren aan de zijkanten
* beginnende ringbaard

* droeg een wit overhemd

* een blauwe spijkerbroek en

* zwarte Nike Airmax schoenen


3. Meisje / vrouw

* leeftijd tussen 18 en 20 jaar

* lengte ongeveer 1.65 meter

* slank postuur

* lang zwart golvend haar tot over de schouders
* droeg een zwart bovenstukje en

* een blauwe spijkerbroek

Mensen met informatie die de politie op het spoor van de verdachten kan zetten, kunnen de Politie Woerden bellen, tel. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook, naar tel. 0800-7000.

Controle blauwe zone
MIJDRECHT De politie heeft donderdagmiddag 29 mei een controle gehouden in de blauwe zone op het Burgemeester Haitsmaplein. Tussen 16.15 uur en 16.45 uur werden 5 foutparkeerders bekeurd.

Vrachtwagen rijdt fietser aan
WOERDEN Een 45-jarige vrachtwagenchauffeur uit Amsterdam heeft donderdagmiddag 29 mei op de kruising Hollandbaan, Veldbloemenlaan, Gildenweg een 16-jarig meisje uit Woerden aangereden.

Het meisje wilde rond 16.40 uur op haar fiets de Hollandbaan oversteken. De vrachtwagenchauffeur dacht dat het meisje hem wel gezien had en reed door, maar het meisje stak onverwacht over op het fietspad. Een botsing was het gevolg.

Het meisje kwam in de berm terecht en raakte gewond aan haar been en haar pols. Een ambulance bracht haar naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de exacte toedracht.

Fietsendief aangehouden
MIJDRECHT De politie heeft donderdagmiddag 29 mei op de Dorpsstraat een 14-jarige jongen uit Mijdrecht aangehouden, die wordt verdacht van het stelen van een fiets.

De politie zag de jongen om 16.45 uur rijden op een fiets met een vernield slot. Hij verklaarde de fiets te hebben gevonden in het parkje naast de Meijert. De politie vertrouwde het niet en nam de jongen en de fiets mee naar het bureau voor onderzoek. Toen zijn moeder arriveerde bekende de jongen dat hij wist dat de fiets gestolen was. Hij had de fiets gekregen van een andere jongen.

De politie maakt proces-verbaal tegen de jongen op voor heling en onderzoekt de zaak verder. Bureau Halt wordt in kennis gesteld.

Snelheidscontrole
VINKEVEEN De politie heeft woensdagmiddag 28 mei een controle gehouden op het Achterbos.

Tussen 14.40 uur en 15.10 uur werd in totaal van 42 passerende voertuigen de snelheid gemeten. Ter plaatse geldt een limiet van 50 km/uur. Slechts twee bestuurders reden iets te hard, maar kregen wel een bekeuring.