Politie Rotterdam Rijnmond


* POLITIE HOUDT 13 MINDERJARIGE VERDACHTEN VOOR GEWELDSDELICTEN AAN

SPIJKENISSE - De politie heeft 13 minderjarige verdachten aangehouden voor verschillende geweldsmisdrijven in Spijkenisse. Het betreft jongens en meisjes in de leeftijd 12 tot en met 17 jaar uit Spijkenisse, die ervan worden verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan (of betrokken zijn geweest bij) diefstal, bedreiging, openlijke geweldpleging en mishandeling. Alle misdrijven vonden plaats in april t/m mei, in de Wijk Waterland en de directe omgeving. De jongeren pleegden de misdrijven in groepjes, gericht op één of twee slachtoffers. Vijf van de jongeren zijn inmiddels in bewaring gesteld. Zij moeten zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

OPROEP
Uit politieonderzoek is gebleken dat de jongeren betrokken zijn geweest bij nog meer geweldsmisdrijven, waarvan nog niet alle slachtoffers bekend zijn. Mensen die in Waterland en omgeving slachtoffer zijn geworden van een geweldsdelict, maar zich nog niet hebben gemeld, worden daarom dringend verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. De politie vraagt ook getuigen van de misdrijven, of mensen die anderzijds over informatie beschikken, zich te melden.


* POLITIE HOUDT JONGE FIETSENDIEF AAN
SPIJKENISSE / EILANDEN - De politie heeft woensdagochtend 28 mei rond elf uur op de Ruwaard van Puttenweg een 14-jarige jongen uit Spijkenisse aangehouden voor diefstal van een fiets. Tijdens een politieactie tegen fietsendiefstal zagen agenten een jongen die zich verdacht ophield bij een fietsstalling nabij metrostation Spijkenisse-Centrum. Politiemensen van het biketeam controleerden de fiets van de jongen. De fiets bleek gestolen te zijn. Vervolgens hield politiepersoneel de jonge verdachte aan voor heling en nam de fiets in beslag. Na onderzoek bleek de 14-jarige jongen op maandagavond 19 mei zelf de diefstal gepleegd te hebben. De verdachte nam de fiets weg uit een kantoorpand aan de Vlinderveen.


* POLITIE HOUDT ROODLICHTCONTROLE
SPIJKENISSE / EILANDEN - In het kader van de verkeersveiligheid heeft de politie woensdagochtend tussen kwart over zeven en half negen op de Schenkelweg een roodlichtcontrole gehouden. In totaal werden vijftien overtredingen vastgesteld. In vier gevallen schreef de politie een proces verbaal uit voor rijden zonder autogordel. Elf keer werd een proces verbaal gegeven voor het rijden door het rode licht.


* POLITIE HOUDT VERDACHTE VAN HELING AAN
SPIJKENISSE / EILANDEN - De politie heeft woensdagmiddag omstreeks half één op de Eerste Heulbrugstraat een 18-jarige jongen uit Spijkenisse aangehouden voor heling van een fiets. Surveillerende politieagenten zagen een groep personen in een bushokje met daarnaast twee damesfietsen. Na controle bleek één van de fietsen te zijn gestolen. Vervolgens hield de politie de 18-jarige verdachte, die aangaf bij de betreffende fiets te horen, aan en bracht hem over naar het politiebureau. De fiets is in beslag genomen. Politiepersoneel onderzoekt de zaak.