Menzis


30 mei 2008

Roger van Boxtel voorzitter IUCN

Roger van Boxtel, bestuursvoorzitter van Menzis, treedt per 1 juni aan als bestuursvoorzitter van het IUCN Nederlands Comité, de Nederlandse tak van de Internationale Unie van Natuurorganisaties. Roger van Boxtel neemt deze functie over van Doeke Eisma, voormalig lid van de Tweede Kamer en het Europees Parlement. Per 1 juni legt Roger van Boxtel zijn voorzitterschap van de NPS neer.

Natuur en gezondheid

In zijn rol als bestuursvoorzitter van IUCN Nederlands Comité wil Roger van Boxtel een koppeling maken tussen natuur en gezondheid. Menzis zet zich immers in voor de gezondheid en het welzijn van mensen. Roger: "Het welzijn van onze klanten kunnen we op verschillende manieren bevorderen. Door het garanderen van de beschikbaarheid van kwalitatief goed en betaalbare zorg maar ook nog op een andere manier. We moeten voorkomen dat ons welzijn ondermijnd wordt door het verlies van ons fundament, de natuur. Daarom vinden we dat het beschermen van ons leefmilieu zowel hier als wereldwijd hoge prioriteit moet hebben. Dit is in het belang van onze toekomst, onze economie en ons welzijn."

IUCN

IUCN Nederlands Comité (IUCN NL) verenigt de in Nederland gevestigde leden van de World Conservation Union (IUCN). De Staat der Nederlanden en 35 organisaties en instellingen vormen gezamenlijk het comité. IUCN NL vormt de brug tussen maatschappelijke organisaties, de overheid, het bedrijfsleven en de wetenschap op allerlei onderwerpen die te maken hebben met het tegengaan van het verlies aan biodiversiteit. Met diezelfde partners werkt IUCN NL samen om deze kennis toe te passen. Op die manier probeert IUCN NL te komen tot een constructieve bijdrage van Nederland aan de oplossing van mondiale natuur- en milieuvraagstukken.

IUCN NL zet ook zelf projecten op waarin onderzocht wordt hoe Nederland bijdraagt aan de toename (of het verlies) van biodiversiteit. Verder biedt IUCN NL financiële ondersteuning aan maatschappelijke organisaties - voornamelijk in ontwikkelingslanden - die zich richten op het behoud van de natuur en de verbetering van het milieu in relatie tot armoedebestrijding.