Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 27 mei 2008

Initiatiefvoorstel vrijwilligersfonds
Eind april diende de raadsfractie van het CDA een initiatiefvoorstel in om het Vrijwilligers-fonds Hilvarenbeek en de Verordening Vrijwilligersfonds Hilvarenbeek vast te stellen. In een notitie die binnenkort wordt voorgelegd aan de raadscommissie Welzijn geeft het college aan op welke manier hij dit voorstel wil behandelen. De inhoudelijke behandeling van het initiatiefvoorstel vindt plaats in de raadsvergadering van september.

Jaarstukken GGD
Het college stemt in met de jaarstukken van GGD Hart voor Brabant en de daarin vermelde bijdragen die de gemeente Hilvarenbeek per inwoner moet betalen. Dat betekent dat de bijdrage per inwoner voor 2007 definitief wordt vastgesteld op 13,24 en dat voor 2009 wordt uitgegaan van een bijdrage per inwoner van 14,11.

Uit eerdere collegevergaderingen

Voorstel aan de raad
Het college stelt de raad voor het ontwerp-bestemmingsplan voor de locatie Hoog Spul 8 vast te stellen zodat de bestemming van het perceel in overeenstemming wordt gebracht met de werkelijke situatie. Het ontwerp omvat een omschakeling van het agrarisch bedrijf naar een agrarisch technisch hulpbedrijf alsmede de uitbreiding van het agrarisch bouwblok.