Gemeente Voorschoten

Opsteker

Gezocht: een ontwerper voor De Opsteker

De gemeente Voorschoten zoekt lokale of regionale (amateur)kunstenaars een ontwerp willen indienen voor `De Opsteker'. Voorschoten reikt `De Opsteker' dit jaar voor de eerste keer uit. Het is een vrijwilligersprijs die specifiek één doelgroep in het zonnetje zet. De doelgroep kan elk jaar variëren. Daarom moet het ontwerp geschikt voor alle leeftijdsgroepen en levensachtergronden.

Ontwerp indienen
Iedere (amateur)kunstenaar uit Voorschoten en de regio daaromheen kan meedoen met de ontwerpwedstrijd. Er zijn verschillende eisen voor het ontwerp. Zo moet het bijvoorbeeld een exclusief ontwerp zijn en moeten er meerdere identieke exemplaren van kunnen worden gemaakt. De gemeente ontvangt de ontwerpen graag uiterlijk 15 juli.

Inwoners adviseren over keuze
Inwoners van Voorschoten wordt gevraagd advies te geven over de ingediende ontwerpen. Op 16 juli kunnen de ontwerpers een mondelinge toelichting geven op hun ontwerp. De gemeente maakt op basis van het ontwerp, de toelichting van de kunstenaar en de adviezen van de burgers een definitieve keuze. De gemeente verstrekt vervolgens vóór 1 augustus opdracht voor het vervaardigen van vijf exemplaren van het gekozen ontwerp. Uiteraard worden alle deelnemende kunstenaars geïnformeerd over de uitkomst. Het eerste exemplaar daarvan wordt op 13 september overhandigd aan de winnaar van De Opsteker!
* 30 mei 2008