Reactie op bericht: "Nepbonnen tijdens interland in Eindhoven"

30/05/2008 13:10

Flügel Nederland N.V.

Middels een ludieke flyeractie van Boswandeling tijdens de oefeninterlands van het Nederlands elftal in de aanloop naar het EK, is er in Eindhoven commotie ontstaan. De flyeractie was gericht op de oranjesupporters en het oranjegevoel van saamhorigheid en gezelligheid tijdens een EK en WK. De mensen kunnen via een weblink, vermeld op de bon, kans maken op leuke oranje prijzen.

De nepbonnen waren niet voorzien van een juist kenteken, of logo's van Dienst Stadstoezicht Eindhoven en politie Eindhoven. De werkelijke afzender (het drankmerk Boswandeling) staat op de nepbonnen vermeld.

Na de eerste schrik te boven te zijn, reageerden de ontvangers van de nepbon positief. Stadstoezicht, politie en Officier van Justitie in de gemeente Eindhoven waren minder enthousiast over de actie.

Bij het voorgaande interland afgelopen weekend in Rotterdam, reageerde de politie positief en humorvol. Tegen geschrokken en verbaasde bezoekers van de interland vertelde de politie dat het geen actie van hen was, maar een actie van een plaatselijke Oranjevereniging. En dat er een prijs gewonnen kon worden door de website te bezoeken die op de bon vermeld staat.

Het creatieve idee voor de actie is voortgekomen uit een ludieke actie van de politiebond Nederland van 8 januari 2008, waarin zij zelf nepbonnen hebben verspreid. (zie ook: http://preview.debeurs.nl/binnenland/159530/Tienduizenden-kregen-nepbon.html)





http://www.ed.nl/regio/eindhovenregio/3194843/Nepbonnen-verspreid-tijdens-interl