Politie Zuid-Holland-Zuid

30/5 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 30-05-2008 o Persberichten district II

VERDACHTE VAN VERDUISTERING AANGEHOUDEN
GORINCHEM De politie Rotterdam-Rijnmond heeft op 29 mei een 34-jarige Rotterdammer aangehouden en aan de Politie Zuid-Holland-Zuid overgedragen. De man kocht op 18 november 2006 een personenauto bij een bedrijf aan de Stephensonweg in Gorinchem en zei de eigenaar dat het geld onderweg was. De man kreeg de auto mee, maar moest de reservesleutels en papieren bij het autobedrijf achterlaten. De betaling kwam nooit bij het bedrijf binnen, waarna aangifte gedaan werd. De verdachte werd gesignaleerd en na zijn aanhouding in Rotterdam in Gorinchem in verzekering gesteld. Na verhoor kreeg hij zijn vrijheid terug.

HUISELIJK GEWELD
BLESKENSGRAAF Een 43-jarige man uit Bleskengraaf is op 30 mei op de Boterbloemstraat aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vrouw. De man zou zijn vrouw hebben geslagen en bij de keel hebben gegrepen. Zij vluchtte het huis uit en wist op een ander adres een veilig heenkomen te vinden. De man is ingesloten.

FIETSENDIEVEN AANGEHOUDEN
GORINCHEM Een 37-jarige man uit man uit Gorinchem is op 29 mei op de Dokter Zwaanstraat aangehouden. Een agent zag deze veelpleger op een nieuw uitziende fiets en die combinatie maakte hem enigszins wantrouwend. Niet voor niets. Nadat de man was staande gehouden, fietste hij er plots als een haas vandoor. Hij had echter niet op de conditie van de agent gerekend die hem binnen de kortste keren rennend had ingehaald. Na een korte worsteling kwam de agent als winnaar uit te strijd. De fiets bleek een paar uur eerder op de Johan van Egmondstraat gestolen zijn en de eigenaar, een 14-jarige jongen uit Schoonrewoerd, had al aangifte gedaan.
GORINCHEM Een 18-jarige man uit Vuren werd op 29 mei op de Bagijnenwal aangehouden. Hij was net in de bus gestapt toen hij erachter kwam dat hij een tas bij de bushalte had laten liggen. Hij vroeg de buschauffeur te stoppen en hem eruit te laten. Dat deed hij, maar de chauffeur gaf wel aan dat hij zou doorrijden. De verdachte moest daardoor een uur wachten op de volgende bus en kwam op het idee dan maar een fiets te stelen. Een getuige zag het gebeuren en belde de politie. 20 minuten na dat telefoontje was de man al aangehouden. Hij werd voor de nacht ingesloten en wordt verhoord.

GEZOCHTE MANNEN AANGEHOUDEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 35-jarige man uit Rotterdam is op 29 mei op een tankstation langs de A15 bij Hardinxveld-Giessendam aangehouden. Hij had voor zon 710 euro aan boetes openstaan en nog 181 dagen detentie tegoed. Doordat de man op initiatief van Justitie in Rotterdam werd gesignaleerd, is hij naar de Maasstad overgebracht. LEERDAM Een 21-jarige man uit Leerdam werd op 529 mei in de Quirinus de Palmelaan aangehouden. Agenten wisten dat de man nog 65 dagen had openstaan en gingen naar zijn woning. Daar werd de man aangetroffen, juist toen hij zijn huis verliet. Korte daarna kon hij, in een andere straat dan zijn woonadres worden aangehouden. De man is ingesloten.

VERKEERSLICHT OMVERGEREDEN
ARKEL Een 21-jarige man uit Meerkerk is op 29 mei op de Zouwendijk aangehouden. Hij had op de Vlietskade een verkeerslicht dat aangeeft dat een brug openstaat, in twee stukken gereden. Ook de stoep en zon 20 meter berm raakten beschadigd. De man raakte niet gewond en reed gewoon door. Hij verklaarde dat hij schrok van een tegemoetkomende auto, in een slip terechtkwam en zichzelf tegen de paal terugvond. De man mankeerde niets, zijn auto raakte beschadigd. Hij reed weg zonder de aanrijding te melden, wat een misdrijf is. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.