Politie Zuid-Holland-Zuid

30/5 Hoeksche Waard

Dordrecht, 30-05-2008 o Persberichten district III

INSLUIPSTER?
DISTRICT - De politie heeft diverse meldingen gehad van een mogelijke insluipster. Een 70-jarige vrouw uit Zuid-Beijerland meldde dat op donderdagmiddag 29 mei 2008 omstreeks 12.30 uur zij in haar woning was en merkte dat er iemand zat te gluren naar haar. Toen de vrouw beter keek, zag zij een dame in haar tuin. Toen de 70-jarige vroeg wat zij daar deed, antwoordde de dame dat ze iets moest oprapen in de tuin en hierna liep zij weg. Dit gebeurde in de Gravin Sabinastraat in Zuid-Beijerland.
De tweede melding kwam vanuit de Stoop van Strijenstraat in Strijen. De bewoner hoorde de achterdeur en dacht dat zijn kleindochter binnenkwam. Maar hij zag een vrouw weglopen. Zij zei tegen de man dat er een bal in zijn achtertuin lag en groette de Strijenaar. Rond 20.40 uur kwam er een melding uit de Frans Halsstraat in Puttershoek. In de woonkamer stond daar plotseling een vrouw. Deze schrok van de bewoonster en maakte dat ze wegkwam. Het ging in alle drie de gevallen om een vrouw met blond haar. De schatting van de leeftijd is tussen de 25 en 40 jaar en ze droeg een donkerkleurige broek en een lichte/beige jas. Tot op dit moment missen de melders geen spullen. Mensen die meer informatie hebben over deze vrouw kunnen de politie bellen via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

JONGENS AANGEHOUDEN
MIJNSHEERENLAND Een 17-jarige jongen uit Mijnsheerenland, een even oude jongen uit Rotterdam en 16-jarige jongen uit Westmaas zijn op 30 mei, even na middernacht op het Stelleveld aangehouden. Getuigen hadden hen een hek over zien gaan en belden de politie. Toen agenten ter plaatse kwamen, was er niemand te zien. Dat bleek voor de politiehond geen probleem. Eén keer roepen dat de hond zou gaan zoeken deed de jongens direct tevoorschijn komen. Bij één van hen werd onder meer een zaag en handschoenen aangetroffen. Vanwege het tijdstip kan niet worden uitgesloten dat het drietal wilde inbreken. Bij de politie zijn (nog) geen aangiften van inbraak vanuit Mijnsheerenland binnengekomen. De drie zijn voor de nacht ingesloten en worden verhoord.

BROMFIETSSTER ONDERUIT
NIEUW-BEIJERLAND Een 16-jarig meisje uit Numansdorp is op 29 mei met haar bromfiets onderuit gegaan. Toen ze vanaf de Beijerlandschedijk de Langeweg op wilde draaien, gleed ze mogelijk door wat maaiafval - met bromfiets en al onderuit. Haar verwondingen leken mee te vallen, maar een ambulance is voor de zekerheid ter plaatse gekomen.