Gemeente Helmond


Gedeputeerde Hoes bezoekt Helmond

Op woensdag 28 mei heeft de gedeputeerde voor Ecologie van de provincie Noord-Brabant, Onno Hoes, een bezoek gebracht aan Helmond.

Doel van het bezoek was om de gedeputeerde te informeren over de Goorloop. De Goorloop is in de ogen van de provincie dé locatie in Brabant om kansen te benutten. Het gaat dan om het verbeteren van de inrichting van de Goorloop, zodat er een optimale overgang komt tussen bebouwing en natuur.

De Goorloop maakt deel uit van Schoon Brabant. En Schoon Brabant valt weer onder het programma Samen Investeren van de provincie. De heer Hoes is verantwoordelijk voor Schoon Brabant.

Voor de inrichting van de Goorloop is in totaal 17 miljoen euro begroot. Van de provincie verwacht Helmond een bijdrage van 5 miljoen euro. Vanuit Schoon Brabant heeft de provincie een eerste financiële toezegging gedaan van 1,2 miljoen euro.

De komende tijd wordt gebruikt om het tweede deel van Samen Investeren verder uit te werken.

De provincie heeft ook aangegeven dat er mogelijkheden liggen om binnen de herstructurering van Helmond West duurzame en milieuvriendelijke zaken toe te passen. Daarbij moet worden gedacht aan koude warmte opslag, zonnepanelen, grasdaken, waterberging etc.