Gemeente Leidschendam-Voorburg


Jubileum Quiz en kleurplaten voor stedenband Temecula
In 2008 wordt het 15-jarig bestaan van de stedenband tussen Leidschendam-Voorburg en Temecula gevierd. Vanwege dit jubileum organiseert de werkgroep Temecula diverse activiteiten voor de inwoners van Leidschendam-Voorburg. Eén van deze activiteiten is een interactieve én informatieve quiz op internet. Voor de jongere inwoners is er een kleurplaatwedstrijd opgezet. Er zijn diverse leuke prijzen te winnen en deelname is gratis.

De online quiz en de kleurplaten zijn te vinden op de website van de werkgroep. De quiz bevat 24 vragen over Amerika, Temecula en de stedenband. Wie zijn weg weet op internet, weet ook de antwoorden te vinden. Er zijn in totaal tien verschillende prijzen te verdienen, variërend van een fles 'stedenbandwijn' tot en met twee entreekaarten voor Duinrell. Deelnemen kan tot 29 juni. De prijswinnaars worden bekend gemaakt op vrijdag 4 juli. Op deze Amerikaanse feestdag (Independance Day) is er een feestelijke gratis muziekavond voor alle inwoners van Leidschendam-Voorburg, bij de muziekkoepel in Park Vreugd & Rust (Oosteinde, Voorburg). Op deze avond worden de prijswinnaars van de quiz en van de kleurplaatwedstrijd bekend gemaakt en gehuldigd.

15 jaar stedenband Temecula
Het doel van de stedenband tussen Temecula en Leidschendam-Voorburg is de ontwikkeling van het (internationale) bewustzijn van de inwoners en medewerkers van de beide gemeenten. Het opbouwen van vriendschappelijke banden, het kweken van begrip voor de wederzijdse culturen en het vergroten en uitwisselen van kennis staan daarbij centraal. Sinds 1994 hebben er verschillende soorten uitwisselingen plaatsgevonden.