Politie Zuid-Holland-Zuid

30/5 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 30-05-2008 o Persberichten district I

VROUWEN MISHANDELD, MANNEN AANGEHOUDEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT Een 45-jarige man uit Utrecht is op 29 mei op een parkeerplaats bij een restaurant aan de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden. Hij zou een 42-jarige vrouw uit Hoofddorp bij haar keel hebben gegrepen. Ook zou hij het portier van de auto waarin zij zaten dicht hebben getrokken met haar arm er nog tussen. De twee zijn bevriend, maar hebben geen relatie. Toch zou de man uit jaloezie gehandeld hebben. Het slachtoffer had een dikke pols, kneuzingen en een bloedlip, maar wilde geen aangifte doen. Doordat ze gewond was, heeft de politie de man toch aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.
DORDRECHT Een 21-jarige man uit Dordrecht is op 29 mei op de Vrieseweg aangehouden. Hij kwam op het Wiarda Beckmanplantsoen zijn 18-jarige ex-vriendin tegen en sleurde haar een brandgang in. Daar sloeg hij haar meermalen in haar gezicht. De man zou zijn ex al vaker hebben lastig gevallen en wil haar constant in de gaten houden. De vrouw heeft aangifte gedaan en de man is voor de nacht ingesloten.

VERDACHTE VAN AANRANDING AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 57-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht is op 29 mei op het politiebureau aan de Overkampweg aangehouden. Hij zou diezelfde dag een 20-jarige vrouw uit Dordrecht tegen haar wil hebben gekust en betast. Dit gebeurde in een woning aan de M.H. Trompweg, waar de vrouw daar op dat moment aanwezig was. De man deed het voorkomen alsof hij een soort inspecteur was die de woning wilde controleren, waarop de vrouw hem binnenliet. Toen de eigenlijke bedoelingen van de man duidelijk werden, wist de vrouw de man snel haar woning uit te werken. Uit het onderzoek kwam al snel de identiteit van de verdachte naar voren. Binnen een uur na de aangifte, was de man aangehouden. Na zijn verhoor is hij in vrijheid gesteld.

SCHENNIS IN DE TREIN
DORDRECHT Een 32-jarige man uit Rotterdam is op 29 mei op het Centraal Station in Dordrecht aangehouden. Kort voor zijn arrestatie had hij in een trein die op weg was naar Rotterdam in een coupé schennis gepleegd. Daarin zaten op dat moment drie vrouwen. De man ging bij hen zitten en ritste zijn gulp open. De vrouwen waren bepaald niet gediend van de handelingen die de man vervolgens deed en riepen hem op weg te gaan. Dat deed hij, waarna de vrouwen op zoek gingen naar de conducteur. Deze waarschuwde de politie die hem naar het bureau meenam en hem voor de nacht insloot.

FIETSSTER LICHT GEWOND BIJ AANRIJDING
ZWIJNDRECHT Bij een aanrijding tussen een 25-jarige fietsster uit Zwijndrecht en een 23-jarige automobiliste uit Hendrik-Ido-Ambacht is de eerste gewond geraakt. Het verkeersongeval vond op 29 mei op de kruising Burg. Jansenlaan-Bootjessteeg plaats. Mogelijk verleende de automobiliste geen voorrang, waardoor de fietsster viel en schaafwonden opliep.