Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 30-05

OOSTERHOUT NB, 30 mei 2008

Zakelijk conflict leidt to vernieling

WAALWIJK - De politie heeft gisteravond rond de klok van 19.00 uur een 31-jarige vrouw uit Waalwijk aangehouden voor het vernielen van een ruit. De vrouw kwam verhaal halen bij de aangever, een 32-jarige plaatsgenoot. Tussen beiden ontstond een woordenwisseling over een langslepend zakelijk conflict. De woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij de vrouw de ruit van de voordeur van de woning van de aangever vernielde. Gealarmeerde agenten hebben haar korte tijd later, in haar woning aangehouden. Op het bureau werd haar een boete van 440 euro aangeboden. De boete is door de vrouw betaald.

Kaatsheuvelse bekladt ramen instelling met spuitbus

WAALWIJK - De politie heeft gistermiddag rond 14.00 uur in de Grotestraat een 39-jarige vrouw uit Kaatsheuvel aangehouden voor het spuiten van graffiti. Medewerkers van een gemeentelijke instelling troffen de vrouw, nadat haar de toegang tot het gebouw geweigerd was buiten aan. Op dat moment was ze bezig graffiti te spuiten op één van de ramen van de instelling. Gewaarschuwde agenten namen de vrouw over en brachten haar naar het bureau. De vrouw verklaarde dat haar actie een kreet om aandacht was.

Man valt partner ex-vrouw lastig

WERKENDAM - De politie heeft gisterochtend op last van de officier van justitie een 58-jarige inwoner uit Werkendam, buiten heterdaad, aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 38-jarige plaatsgenoot tussen februari en mei van dit jaar te hebben gestalkt.

De politie startte het onderzoek nadat het slachtoffer melding maakte dat de ex van zijn vriendin hem tussen februari en mei stelselmatig lastig via mail- en sms-verkeer. Dagelijk ontving hij meerdere mailtje en sms-jes. Gedurende de periode breidde het berichtenverkeer zich uit. Ook tijdens de nachtelijke uren zocht de verdachte contact.

Politie deelt 15 bekeuringen uit tijdens verkeerscontrole

TERHEIJDEN - De politie stelde gistermiddag op de Moerdijkseweg een verkeerscontrole in. In totaal kregen 15 passanten een beukeuring voor uiteenlopende overtredingen. Zo kregen 5 automobilisten een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel. Er werden 8 bekeuringen uitgeldeeld voor uiteenlopende technische gebreken aan bromfietsen en auto's. Twee automobilisten overtraden de maximale snelheid

Auteur: Desiree Brabers