Gemeente Helmond


Parkeerverbod openbaar gebied De Veste

Vanaf 1 juni 2008 mag er in De Veste, deel van de Helmondse wijk Brandevoort, alleen nog maar geparkeerd worden in parkeervakken.

Aanleiding is dat er veel overlast is van foutief geparkeerde autos. Denk aan het parkeren op de Bastions, dubbel parkeren of zodanig parkeren dat het doorgaande verkeer geblokkeerd wordt. Deze parkeeroverlast heeft geleid tot verkeersonveilige situaties. Vandaar dat de gemeente samen met de politie heeft besloten om in De Veste een parkeerverbodzone in te stellen.

Parkeren in De Veste

Het parkeren op de tijdelijke parkeerterreinen nabij Albert Hein en het Informatiecentrum blijft toegestaan. Daarnaast is het mogelijk gratis te parkeren in de parkeergarage onder het Multifunctionele Centrum. In bouwstraten (te herkennen aan de bestrating van grijze betonklinkers in plaats van de rode gebakken stenen) blijft het parkeren toegestaan onder voorwaarde dat de geparkeerde autos geen hinder veroorzaken.

Verbod en boetes

Het verbod wordt bekend gemaakt via borden die de komende dagen op alle toegangswegen naar De Veste worden geplaatst. Wie toch buiten de daarvoor bestemde vakken parkeert kan een boete krijgen. De parkeerverbodzone wordt uitgebreid naar mate er meer woonstraten in De Veste worden opgeleverd.