Maasstad Ziekenhuis hét alternatief voor Ziekenhuis Rotterdam

30/05/2008 14:00

Medisch Centrum Rijnmond Zuid

Het MCRZ had een mooie naam bedacht, vooruitlopend op de nieuwbouw: Ziekenhuis Rotterdam. Een aantal collega ziekenhuizen heeft bezwaar aangetekend tegen deze naam bij de rechter, en werd in het gelijk gesteld. Vervolgens hebben zeer veel Rotterdammers sympathiek gereageerd en hebben massaal suggesties gedaan voor een andere naam. De directie heeft in de naam Maasstad Ziekenhuis hét alternatief gevonden.

Paul Smits, algemeen directeur: "Deze warme betrokkenheid heeft ons goed gedaan, en nóg belangrijker, het heeft iets moois opgeleverd. We hebben in de naam Maasstad Ziekenhuis hét alternatief gevonden. Immers Maasstad is het synoniem voor Rotterdam en benadrukt dat ons verzorgingsgebied verder reikt dan alleen Rotterdam-Zuid. "

Groot voordeel is dat de eerdere stappen die genomen zijn om te komen tot de nieuwe identiteit en de nieuwe naam Ziekenhuis Rotterdam, niet overgedaan hoeven te worden. De nieuwe naam sluit perfect aan bij de eigenschappen van het ziekenhuispersoneel en bij de stad Rotterdam (de Maasstad). De Maasstad staat voor aanpakken, doen, verbeteren en werken.

Paul Smits: "Daar staan wij ook voor. We willen een ziekenhuis waar we trots op kunnen zijn en dat dicht bij de mensen staat. Geen Medisch Centrum maar gewoon Ziekenhuis. Duidelijker kan wat ons betreft niet. Het ziekenhuis van ons allemaal: Maasstad Ziekenhuis.

De invoering van de nieuwe naam zal middels een campagne volop te merken zijn in de Maasstad. Vanaf 1 september 2008 zal de naam gevoerd worden.