Stadsdeel Zeeburg

Parkeerbuizen aan kade Blok 11 IJburg

Persbericht

30 mei 2008
Op dinsdag 27 mei 2008 zijn er op de binnenterreinen in blok 11A en B op IJburg parkeerbuizen geplaatst op de kade. Het Dagelijks Bestuur van Zeeburg vindt de situatie op deze plekken onveilig, met name voor spelende kinderen. Dit is gebleken uit een inventarisatie die stadsdeel Zeeburg op heel IJburg heeft gedaan nadat er meerdere klachten en geluiden van onrust hierover uit de buurt kwamen.

De binnenterreinen van blok 11A en B zijn onveilig bevonden, omdat er tussen de terreinen en het water een helling is die afloopt naar het water. Hierdoor kunnen kinderen, op bijvoorbeeld een fietsje, meer vaart krijgen richting het water. Om te voorkomen dat ze hierdoor van de hoge kade in het water vallen, is er ter beveiliging van de kade en als extra waarschuwing een parkeerbuis geplaatst. Hierdoor kunnen kinderen nog steeds over het hele terrein spelen en blijft het open karakter van het gebied bewaard.

Stadsdeelwethouder openbare ruimte, Dennis Straat: 'Zeeburg vindt nog steeds dat IJburg een woongebied is dat zijn bijzondere karakter voor een groot deel dankt aan de ligging aan open water. Deze open relatie met het water moet absoluut behouden blijven. Echter, het Dagelijks Bestuur is van mening dat deze opvatting niet ten koste mag gaan van de veiligheid van onze kinderen.'