AutoRai

Chevrolet Team kijkt uit naar de straten van Pau

(5/30/2008)
Na het zeer succesvolle weekend in Valencia, Spanje, kijkt het Chevrolet- Racingteam nu uit naar de volgende races, komend weekend in de straten van Pau, gelegen in de Franse Pyreneeën. Als de geschiedenis zich herhaalt zal Chevrolet weer het te kloppen team zijn.

Vorig jaar won Chevrolet iedere stratenrace die op de kalender stond, in Frankrijk, Portugal en China. Zo brengt Chevrolet als geen ander merk de officiële slogan van de WTCC-organisatie daadwerkelijk in de praktijk; âEchte autoâs, Echt Racenâ. Rob Huff, Alain Menu en Nicola Larini gaan het gevecht in de straten van Pau dan ook graag aan.

Rob Huff: âIn Valencia hadden we een droomweekend. We zijn de jacht van Chevrolet op de titel daar echt begonnen nadat Nicola in Mexico al de toon had gezet met een tweede plaats. Eigenlijk waren Alain en ik een beetje verbaasd dat we in Spanje zoveel punten hebben kunnen scoren. En de effecten van zoân overwinning bleken duidelijk toen ik vlak daarna aanwezig was op een meeting van Chevrolet-dealers uit heel Europa. Ze waren zonder uitzondering allemaal superenthousiast over de successen van Chevrolet in het WTCC. Wat Pau betreft, ik krijg 48 kilo ballast in de auto, dus dat wordt moeilijk op een bochtig en smal stratencircuit. Vooral op het rechte eind dat omhoog gaat, aanremmend voor de bochten en bij de uitacceleratie uit langzame bochten. Eigenlijk dus overal. De kwalificatietraining zal dan ook van groot belang zijn. We mikken op een trainingsplek bij de eerste zes.â

Alain Menu: âDit jaar is het anders dan vorig jaar. Toen liet ik mij de race ervoor wat plaatsen zakken om in Pau zo weinig mogelijk gewicht te hebben. Toen had ik vijf kilo, nu vierendertig. De pole position zit er dan ook zeker niet in. Voor de eerste race hoop ik achtste te worden zodat ik de tweede race als eerste van start kan gaan. De langetermijn weersvoorspelling is overigens regen dus het kan behoorlijk spannend worden.â

Nicola Larini: âUiteraard ben ik blij met de resultaten van het team in Valencia, maar ik ben niet tevreden over mijn eigen prestaties. Het was een raadsel waarom mijn auto minder goed liep dan die van Rob en Alain. Maar nu is mijn aandacht gericht op Pau en dat circuit ligt mij wel. Bovendien heb ik weinig ballast aan boord.

Chevrolet staat nu tweede in het kampioenschap bij de merken, en dat is voor het eerst voor het merk. Het potentieel van de Nubira is overtuigend aangetoond met de behaalde resultaten tot nu toe.