Gemeente Best

Gemeente scoort goed bij klanten Wmo


30-05-2008

In maart 2008 is een klanttevredenheidsonderzoek gehouden onder cliënten en aanvragers van hulp bij het huishouden en gehandicaptenvoorzieningen. Deze voorzieningen vallen onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Gemeenten zijn verplicht om elk jaar een tevredenheidsonderzoek uit (te laten) voeren. De gemeente heeft de resultaten van het ingeschakelde, onafhankelijke onderzoeksbureau pas geleden ontvangen. De behaalde resultaten van de gemeente Best zijn positief.

Positief resultaat
Op alle onderdelen is een goede score behaald. Ten opzichte van de gemiddelde scores van alle gemeenten die het onderzoek door hetzelfde bureau hebben laten uitvoeren, scoort Best steeds hoger. Ondanks de goede resultaten bekijkt de gemeente, in samenspraak met de Wmo-adviesraad, of en welke verbeteringen in de dienstverlening kunnen worden aangebracht. Het onderzoek had betrekking op de dienstverlening van de gemeente en de dienstverlening van de leveranciers van Wmo-voorzieningen.

Enkele scores:

Aanvraagprocedure 7,9 Dienstverlening van de aanbieders van hulp bij het huishouden:
8,3
Voorzieningen/hulpmiddelen: 7,5

Het onderzoek
Het onderzoek is uitgevoerd door het SGBO, dat dit onderzoek bij nog
232 andere gemeenten heeft uitgevoerd. De resultaten van de gemeente Best zijn vergeleken met het gemiddelde resultaat van deze gemeenten.

Het onderzoek is uitgevoerd onder Wmo-cliënten in Best die in de afgelopen 2 jaar een Wmo-voorziening bij de gemeente hebben aangevraagd en deze wel/niet toegekend hebben gekregen. Niet alle cliënten zijn benaderd. Er is een zogenoemde steekproef gedaan. Er zijn willekeurig 753 cliënten benaderd. Zij vormen een goede afspiegeling van alle cliënten en aanvragers van hulp bij het huishouden en gehandicaptenvoorzieningen. Maar liefst 391 mensen namen de moeite om de vragenlijst in te vullen. Sommigen hebben hierbij gebruik gemaakt van ondersteuning door Welzijn Best.

De Wmo
In 2007 is de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Met de Wmo als basis zorgt de gemeente o.a. voor voorzieningen op het gebied van vervoer en wonen. Deze voorzieningen zijn bestemd voor inwoners van de gemeente Best die een beperking hebben. Het gaat hierbij om de volgende voorzieningen:


* Gehandicaptenparkeerkaart

* Hulp bij het huishouden

* Rolstoelvoorzieningen

* Vervoersvoorzieningen

* Woonvoorzieningen

Meer informatie
Klik hier voor het volledige klanttevredenheidsonderzoek. Voor vragen kunt u terecht bij mevrouw V. Premchand, telefoon: 360911.
---


* Meer nieuws