Ministerie van Defensie

ACTUEEL

29-05-2008 16:00

EERSTE MODULES ONDERNEMERSCHAP AFGEROND


- Ondernemerscursus

12 tot en met 18 mei
Op Kamp Holland hebben acht lokale ondernemers het eerste deel van de de cursus Start and Improve Your Business (SIYB) succesvol afgerond. Afgelopen week werden de (startende) ondernemers getraind in de beginselen van ondernemingsvaardigheden op het gebied van marketing en inkoopprocessen.

Uit handen van de commandant van het Provincial Reconstruction Team (PRT), luitenant-kolonel Michel Hubregste, namen de cursisten een bijbehorend certificaat in ontvangst. Het is de bedoeling dat de ondernemers in juli terugkomen voor het vervolg van de cursus.

Het eerste deel van de cursus werd onderwezen door reservist kapitein der mariniers Jan Gerrit van het IDEA-project. IDEA is een project waarin ondernemers economische wederopbouw in (voormalige) conflictgebieden ondersteunen. âAfgelopen week hebben ze les gekregen in de verschillende aspecten van marketing en inkoopprocessenâ, legt Jan Gerrit uit. âIn juli zullen ze de cursus verder doorlopen met trainingen in onder andere voorraadbeheer en financiële planning.â

Onder meer door het spelen van een rollenspel werd aan de lokale ondernemers, allen kooplui in de omgeving van Tarin Kowt, duidelijk gemaakt hoe een effectieve bedrijfsvoering de verschillende ondernemingen sterker maakt.

Na afloop van de gehele opleiding wordt gekeken of de ondernemers in aanmerking kunnen komen voor een microkrediet van de World Council of Credit Unions (WOCCU).