Gemeente Heusden


Integrale en gezamenlijke aanpak Oudheusden 30 mei 2008 Integrale en gezamenlijke aanpak Oudheusden

Een integrale aanpak, waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor de bewoners, participanten en andere belanghebbenden. Dat is de kern van de concept notitie `Hart! Voor Oudheusden', die het college van Heusden heeft goedgekeurd. De notitie vormt een eerste stap op weg naar een kern Oudheusden waarin mensen prettig en veilig kunnen wonen, werken en leren.

De conceptnotitie staat voor een nieuwe aanpak. Tot nu toe is in Oudheusden vooral ingezet op de verbetering van de fysieke omgeving. Het college is echter van mening dat vooral ook in mensen moet worden geïnvesteerd. Daarom is gekozen voor een integrale benadering, waarbij zaken op sociaal, economische en fysiek terrein in onderlinge samenhang worden aangepakt.

Geloofwaardig
"Het is belangrijk dat de aanpak geloofwaardig en realiseerbaar is", stelt verantwoordelijk wethouder Adriaan van Mierlo. "Het gaat er niet om dat wij vertrouwen winnen, maar dat we vertrouwen kunnen geven." Om dat voor elkaar te krijgen streeft het college naar een op uitvoering gericht actieprogramma. Het is de bedoeling dat er een brede uitvoeringsorganisatie komt met eigen bevoegdheden en voldoende budget, zodat besluiten snel uitgevoerd kunnen worden.

Aan kansen ontbreekt het volgens Van Mierlo in Oudheusden niet. "De kern vervult een centrumfunctie voor alle kleine kernen in de omgeving. Er is daarom genoeg draagvlak om functies zoals bibliotheek, huisartsenpost, basisscholen, sporthal, supermarkt en De Schakel beter te benutten en uit te breiden."

Participatie
De eerstvolgende stap op weg naar een veilig en prettig leefbaar Oudheusden is een reeks van gesprekken met belanghebbenden. De conceptnotitie wordt de komende weken besproken met bewoners, participanten en andere belanghebbenden. Daarnaast wordt hen nadrukkelijk om ideeën en aanbevelingen gevraagd, die vervolgens serieus worden behandeld en waar mogelijk overgenomen. Geplaatst op: 30 mei 2008