Politie Noord-Holland-Noord

Burenruzie loopt uit de hand

Hoorn, 30-05-2008 o Gisteravond rond 19.30 uur is er op de Kluut een 26-jarige man gearresteerd die zijn buurvrouw had mishandeld en iemand die bij haar op visite was. Bij zijn aanhouding verzette hij zich hevig. Daarbij raakte een agent gewond aan haar kaak. De man is vandaag geleid voor de officier van justitie in Alkmaar en met een dagvaarding heengezonden.

De ruzie ontstond toen de man bezig was om overhangende planten met een elektrische schaar weg te halen. De 47-jarige buurvrouw was het daar niet mee eens en maakte daar stevige opmerkingen over, temeer omdat er in het verleden al meer voorgevallen is. De man klom vervolgens over de schutting en ging haar met zijn vuisten te lijf. Ze kreeg ondermeer een klap in haar gezicht en ook een 59-jarige bezoeker van de vrouw die haar te hulp schoot kon de boze buurman niet tot bedaren brengen. De buurvrouw lipe doior de klappen een kapotte lip en een stijve kaak op.

Verzet

Toen gealarmeerde agenten ter plaatse kwamen en de agressieve man wilden vragen wat of er aan de hand was werden ze eveneens door hem aangevallen. Nadat ze hem naar de grond hadden gebracht schopte hij nog wild om zich heen en viel er een boksbeugel uit zijn zak op de grond. Een vrouwelijke agent kreeg bij de worsteling twee flinke schoppen tegen haar kaak. De man werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De agente ging voor onderzoek naar het ziekenhuis. Haar kaak was zwaar gekneusd maar niet gebroken.

De verdachte is vanmorgen geleid voor de officier van justitie in Alkmaar en met een dagvaarding op zak heengezonden. De boksbeugel, die door de verdachte niet bij de vechtpartij werd gebruikt, is in beslag genomen.