Politie Groningen

Politie heldert beroving van Stadjer op

Drie vrouwen aangehouden

Groningen, 30-05-2008 o De politie heeft deze week de beroving van een 64-jarige man uit Groningen opgelost. De politie wist na een tip van het veelplegersteam de identiteit van de drie vrouwelijke verdachten te achterhalen. Op 19 mei werd een 36-jarige vrouw uit Groningen aangehouden voor diefstal met geweld. Een week later volgde de aanhouding van twee 37-jarige vrouwelijke Stadjers.

De 64-jarige man uit Groningen was volgens eigen zeggen op dinsdagmiddag 13 mei op de Orionlaan door drie vrouwen beroofd. Hij had net boodschappen gedaan en passeerde de vrouwen, die op een bankje bij het park zaten. Plotseling werd de man van achteren vastgepakt en de bosjes ingetrokken. Vervolgens ontstond een worsteling, waarbij het slachtoffer op de grond terecht kwam. Tijdens de worsteling werd de portemonnee van het slachtoffer weggenomen. Na de beroving ging het drietal er vandoor. Het slachtoffer liep door de straatroof diverse blauwe plekken en kneuzingen op.

Uiteenlopende verklaringen

De drie verdachten werden diverse keren gehoord. Zij bekenden betrokken geweest te zijn bij het incident met de Stadjer. De verklaringen van de vrouwen lopen echter uiteen. In ieder geval is één van de 37-jarige vrouwen in gesprek geraakt met de man. Toen hij volgens de vrouwen enigszins opdringerig werd, ontstond er onenigheid. Hierop belandde één van de twee 37-jarige vrouwen, na een worsteling met de man, in de bossages. Tijdens de worsteling werd de portemonnee van de 64-jarige ontvreemd. Na de diefstal gingen de vrouwen er vandoor. Het geld, afkomstig uit de portemonnee, werd besteed aan het gebruik van verdovende middelen.

Inbewaringstelling

De vrouwen werden alle drie geleid voor de rechtercommissaris, die de verdachten vervolgens in bewaring heeft gesteld. De politie heeft het onderzoek naar de straatroof afgerond. Het proces-verbaal wordt naar het Openbaar Ministerie gestuurd.