Politiebond ACP

27 mei 2008

Géén compensatie coulancebeleid

communicatie@remove-this.acp.nl

Tijdens de actieperiode nam een groot aantal collega's deel aan de coulance actie. De ACP vindt dat niet geschreven bekeuringen op geen enkele manier gecompenseerd kunnen worden.
Tijdens het coulancebeleid zamelde de regio Twente geld in voor het goede doel. Serious request van 3FM.

19 december 2007 tot en met 12 maart 2008 zijn er in het kader van juridisch correct aangezegde vakbondsacties minder bekeuringen geschreven (coulancebeleid). Wij zijn vanaf het begin duidelijk geweest: de prestatienorm moet worden aangepast, desnoods dwingen wij dit af bij de rechter.

Aanpassing minimaal in verhouding
De term juridisch correct aangezegd is hier belangrijk, omdat dit betekent dat je individuele deelnemers om die reden niet op de gevolgen kunt aanspreken. Eisen korpsen van medewerkers dat ze de prestatienorm halen, dan is dit in strijdt met het actierecht. Het kan daarom niet zo zijn dat de prestatienorm wordt gehandhaafd. Daarnaast moet de aanpassing in verhouding staan tot de periode waarin de acties plaatsvonden.

In gesprek met de korpsleiding
Op dit moment zijn wij met de korpsen in gesprek over een goede afhandeling van de actieperiode. In die gesprekken gaat het ook over de afwikkeling van het coulancebeleid. Uiteraard houden wij jullie op de hoogte van de voortgang van deze gesprekken. Wij zijn en blijven scherp op het afwikkelen van deze zaak. Houd je korps zich hier niet aan en besluiten zij de prestatienorm te handhaven of staat de aanpassing niet in verhouding tot de periode waarin er actie is gevoerd, neem contact met ons op. Benader het RCC (voormalig RAC) in je regio of stuur een email naar: cao@acp.nl. Wij komen dan meteen in actie.

Het schrijven van minder dan het in de prestatienorm vastgelegde aantal bonnen door de actieperiode kan niet van invloed zijn op je persoonlijke beoordeling. Ervaar je als ACP-lid nu of in de toekomst toch problemen? Stuur een e-mail naar: juristen@remove-this.acp.nl.
---

Geef je stem...
Waardering: 4.6 uit 5. 5 stem(men).
Klik op een ster om je waardering vast te leggen.