Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 30 mei

* ONDERZOEK NA DIEFSTAL UIT WONING
MAASSLUIS - De politie onderzoekt de toedracht van een insluiping in een woning waarbij een klein geldbedrag werd meegenomen. Donderdag 29 mei werd op het politiebureau aangifte gedaan van diefstal van geld uit een woning door middel van insluiping op dinsdag 20 mei tussen half zes en zes uur 's avonds. In een woning aan het Da Costaplein woont een bejaarde man van 82 jaar. Door buurtbewoners was gehoord en gezien dat twee jongens op de ramen stonden te bonken aan de voorzijde van de woning. Toen daar door de bewoner niet op gereageerd werd, gingen de twee jongens naar de achtertuin van de woning. Een bewoner vertrouwde het niet en ging op onderzoek uit in de woning. Via de achterdeur ging hij naar binnen en hoorde hij gestommel op de eerste verdieping. De buurtbewoner trof boven de twee jongens aan ieder in een andere slaapkamer. Beide jongens sprongen via het geopende raam naar beneden en kwamen in de tuin terecht. Ze renden de tuin uit richting de Mgr WM Bekkerslaan. Een andere buurtbewoner is nog achter de jongens aan gelopen. Na onderzoek bleek dat er geld was weggenomen. De politie onderzoekt de toedracht. Signalement van de daders: licht getinte huidskleur, 15-20 jaar oud, een van hen droeg een sweater met veel rood en een schoudertas. Wanneer u getuige bent geweest of anderszins informatie heeft, kunt u bellen met de recherche van district Waterweg-Noord via 0900-8844 of anoniem via M. op 0800-7000.


* ONDERZOEK NA DIEFSTAL
MAASSLUIS - De politie onderzoekt de toedracht van enkele incidenten: Op donderdag werd op een politiebureau aangifte gedaan van de diefstal van een handtas. Deze is gepleegd op woensdagmiddag 28 mei tussen twee uur en half drie op de Nieuwstraat. Een 26-jarige vrouw uit aassluis zat in de Nieuwstraat op een bank tegenover een fotowinkel. Ze verzorgde haar kind en had haar tas op de grond staan. Toen ze klaar was bleek de tas verdwenen te zijn. In de tas zaten o.a. een verzekeringspas en visitiekaartjes. Op donderdag kwam een vrouw aangifte doen op het politiebureau van de diefstal van een handtas die op woensdagochtend tussen elf en twaalf uur is meegenomen in winkelcentrum Koningshoek. De 30-jarige vrouw uit Maassluis had haar handtas in de vak van haar kinderwagen zitten. Ze liet de wagen buiten een brillenwinkel staan en had de tas in de kinderwagen laten zitten. Toen ze later haar tas wilde pakken, bleek deze uit de kinderwagen te zijn meegenomen. In de tas zaten ondermeer: een bankpas, een verzekeringspas en een geldbedrag.


* ONDERZOEK NA DIEFSTAL KASSALADE
MAASSLUIS - De politie onderzoekt de toedracht van een diefstal van een kassalade uit een videotheek. Vrijdagochtend rond kwart voor vier is er ingebroken bij een videotheek in het winkelcentrum Steendijkpolder aan het Westeinde. De dader(s) is via een raam binnengekomen en nam een kassalade mee. Daarin zat een klein geldbedrag. De politie heeft sporenonderzoek gedaan en onderzoekt de toedracht.


* SNELHEIDSOVERTREDING BEKEURD
WATERWEG-NOORD / SPAANSE POLDER - De politie heeft een bestuurder aangehouden die met een te hoge snelheid over de A20 reed. In de nacht van donderdag op vrijdag rond twaalf uur zagen surveillerende politiemensen een automobilist rijden op de A20 die 146 km/uur, waar 100 is toegestaan. Agenten hielden de man staande ter hoogte van de Spaanse Polder; de bestuurder wilde echter geen medewerking verlenen aan de controle. De man is uiteindelijk overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek. De 34-jarige Schiedammer heeft diverse bekeuringen gekregen.


* POLITIE ARRESTEERT MAN NA FIETSENDIEFSTAL

SCHIEDAM - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben donderdagavond een 23-jarige Rotterdammer gearresteerd voor fietsendiefstal. Rond kwart over negen zagen politiemensen in burger dat bij de ingang van metrostation Parkweg twee jongens met een heren- en damesfiets op een hek zaten. Het tweetal ging er rennend vandoor toen zij zagen dat de twee politiemensen in burger bij hen stopten. Na een achtervolging werd de Rotterdammer op de Burgemeester Haarenlaan aangehouden. Hij verklaarde dat de fiets die bij het hek stond, niet in de politiesystemen als gestolen stond gesignaleerd. Op dat moment belden twee collega's van de politiemensen op met de mededeling dat zojuist een man zich gemeld had die verklaarde dat zijn fiets gestolen was. De beschrijving van de fiets klopte exact met de fiets die bij het hek stond. Hierop werd de verdachte aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De fiets is teruggegeven aan de eigenaar. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* AANHOUDINGEN VIA CAMERATOEZICHT
ROTTERDAM-WEST - De politie heeft na een melding van Cameratoezicht twee jongens aangehouden. In de nacht van donderdag op vrijdag rond één uur kreeg de politie melding van medewerkers van de afdeling cameratoezicht dat een man geschopt had tegen een telefooncel op de Nieuwe Binnenweg. Een ander had zich onnodig opgehouden in de cel. Het Rotterdamse tweetal van 17 en 18 jaar is hierop gecontroleerd door gewaarschuwde politiemensen. Een van hen bleek geen ID te hebben. Hij is aangehouden en ondermeer bekeurd voor baldadigheid. De ander bleek tevens aangehouden voor het overtreden van de APV. Hij had nog een gevangenisstraf open staan van 63 dagen. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau.


* POLITIE ONDERZOEKT ONENIGHEID
OVERSCHIE - De politie onderzoekt de onenigheid tussen een 33-jarige taxichauffeur uit Rotterdam en een 40-jarige man uit Amsterdam. De 40-jarige man nam een taxi richting Amsterdam. Onderweg kreeg hij ruzie met de taxichauffeur. Dit mondde uit in een handgemeen buiten de taxi waarbij het tweetal in de sloot belandde. Gewaarschuwde politiemedewerkers hielden de Amsterdammer aan en brachten hem over naar het politiebureau. Tijdens de aanhouding werden agenten door de verdachte beledigd. De politie doet nader onderzoek naar de onenigheid.


* POLITIE BEKEURT VANDALISTEN
STADSDRIEHOEK / ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft donderdagavond rond half twaalf op de Kruiskade twee jongens van 17 en 18 jaar aangehouden. De Rotterdammers kregen een proces-verbaal voor baldadigheid. Op beelden van cameratoezicht werd gezien dat twee personen uit een groep van acht jongeren tegen lantaarnpalen op de Hoogstraat liepen te trappen. Vervolgens hielden politiemensen zes jongeren staande op de Kruiskade. Na onderzoek bleek dat twee jongens van 17 en 18 jaar daadwerkelijk tegen de lantaarnpalen hadden getrapt. Nadat zij met de beelden werden geconfronteerd bekenden zij. De politie gaf beiden een bekeuring voor baldadigheid.


* JONGENS AANGEHOUDEN NA VECHTPARTIJ IN DIERENTUIN

ROTTERDAM/BLIJDORP - Twee 14-jarige jongens en één 15-jarige jongen zijn donderdagmiddag aangehouden nadat zij hadden gevochten in de dierentuin. De jongens, die met hun schoolklas de dierentuin bezochten, hadden ruzie gekregen met leerlingen van een andere school. Hierbij was er geduwd en geslagen. De drie Rotterdammers zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Hun ouders zijn in kennis gesteld.


* MAN AANGEHOUDEN NA CONTROLE JACHTAKTE
BERKEL EN RODENRIJS - Tijdens een controle hebben politieagenten donderdagavond op de Noordersingel een jachtaktehouder aangehouden. De man, die een vergunning heeft om wapens te houden ten behoeve van de jacht, behoorde zijn wapens in een kluis te bewaren. Omdat dit niet de eerste keer was dat hij in overtreding was, heeft de politie de wapens in beslag genomen. De 65-jarige Rotterdammer was het hier niet mee eens en probeerde één van de politieagenten in het gezicht te slaan. Hierop ontstond een worsteling en is de man aangehouden. Hij moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.


* POLITIE HOUDT MEISJE AAN VOOR HELING FIETS

BLOEMHOF / FEYENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft donderdagmiddag rond kwart over vier op de Sint-Andriesstraat een 16-jarig meisje uit Rotterdam aangehouden voor heling van een fiets. Surveillerend politiepersoneel zag de jonge verdachte rijden op een fiets zonder slot. Agenten hielden haar staande en controleerden de fiets. Die bleek gestolen te zijn. De politie hield het meisje aan voor heling en bracht haar over naar het politiebureau. De oorspronkelijke eigenaar van de fiets werd in kennis gesteld en was zeer verheugd over het terugvinden van de tweewieler.


* POLITIE HOUDT VERNIELER AAN
ROTTERDAM/IJSSELMONDE - De politie van district Feijenoord-Ridderster heeft naar aanleiding van vernielingen in de nacht van zaterdag op zondag in IJsselmonde, een vernieler aangehouden. Na een melding van een grote vechtpartij gingen politieagenten in de nacht van vrijdag op zaterdag naar de Bovenstraat. Daar aangekomen zij geen vechtpartij, maar wel een groep personen die zich luid en agressief gedroeg. Nadat de agenten de onruststokers hadden gevorderd weg te gaan, keerde de rust terug. Vlak nadat ook de agenten hun weg hadden vervolgd, kregen zij de melding van een vernieling van een abri op de Adriaan Volkerlaan, en het ingooien van de ruiten van een woning aan de Koninginneweg. Op basis van getuigenverklaringen kwamen de politieagenten de vernielers ter hoogte van de Groene Tuin op het spoor. Dit bleken vier jongemannen te zijn uit de eerder weggestuurde groep. Nadat de politieagenten hen vroegen zich te legitimeren, en één jongen zijn rijbewijs overhandigde, namen de andere drie de benen en ontkwamen. De achtergebleven jongen, een 18-jarige Rotterdammer, bleek echter geen schuld te hebben aan de vernielingen. Vernieling heeft een hoge prioriteit binnen de politie Rotterdam-Rijnmond, en de zaak is verder onderzocht. Naar aanleiding van politieonderzoek is één van de gevluchtte vernielers, een 18-jarige Rotterdammer, alsnog aangehouden. Hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.


* POLITIE HOUDT MAN AAN NA BEDREIGING
RIDDERKERK - De politie van district Feijenoord-Ridderster heeft een 21-jarige man aan nadat hij gedreigd had met zijn auto het politiebureau in
Ridderkerk in te rijden. De man uit Ridderkerk verweet politieagenten dat zij het verkeer hinderden, terwijl zij op het Dillenburgplein met een groep jongeren spraken. De politieagenten gingen met de boze man in gesprek en vroegen hem zich te legitimeren. Terwijl de agenten zijn rijbewijs controleerden, reed de man in zijn auto weg en riep dat hij naar het politiebureau ging om daar zijn beklag te doen. Aangekomen op het politiebureau eiste de man, nog bozer, dat zijn klacht zou worden opgenomen en dat hij hierbij film- en audio-opnamen kon maken. Toen de politieagenten hem uitlegde dat dit niet mogelijk was, verliet de boze Ridderkerker het politiebureau. Voor de deur dreigde hij, al schreeuwend, dat hij met zijn auto het bureau in zou rijden. Ook nadat politieagenten hem hadden gevorderd weg te gaan, bleef hij bedreigingen uiten. Hierop is de man aangehouden. Nadat hij afgekoeld was, mocht de man weer naar huis.


* POLITIE TREEDT OP TEGEN JEUGDOVERLAST
ALBRANDWAARD - In burger traden politieagenten van district Zuid vrijdag 23 juni op tegen jeugdoverlast in Albrandswaard. Zij richtten zich hierbij op de plekken, waar volgens omwonenden regelmatig overlast is van jongeren. Politieagenten deelden 15 bekeuringen uit, voor onder andere alcohol drinken op straat, wildplassen en afval gooien op straat, rijden op een bromfiets rijbewijs en rijden zonder helm. Van de minderjarige overtreders werden de ouders op de hoogte gesteld.


* AANDACHT VOOR PARKEREN AANHANGWAGENS EN CARAVANS

De politie in Rozenburg wil de aandacht vragen voor het parkeren van aanhangwagens en caravans. De maximum termijn voor het parkeren van aanhangwagens en caravans op de openbare weg bedraagt drie achtereenvolgende dagen. Omdat langer parkeren van deze voertuigen vaak tot klachten van buurtbewoners leidt, gaat de politie hierop controleren.


* POLITIE ONDERZOEKT VERNIELINGEN
De politie van het ditrict Zuid onderzoekt een aantal vernielingen aan auto's. Op 23 mei ontdekte een bewoner van de Beukenlaan dat de motorkap van zijn auto was bekrast. De auto stond nabij zijn woning geparkeerd. De achterklep van een auto geparkeerd aan De Kroon werd vorige week, vermoedelijk in het weekend van 24/25 mei, eveneens bekrast. De politie onderzoekt de vernielingen en vraagt getuigen contact op te nemen met de politie in Rozenburg.


* BROMFIETSCONTROLE
ROZENBURG - Politiemensen van het district Zuid hebben woensdagmiddag en -avond een bromfietscontrole gehouden. In Rozenburg werd 69 brommers gecontroleerd waarna 15 bekeuringen werden uitgeschreven voor onder meer teveel vermogen (hoogste snelheid bedroeg 93 km/uur, het kentekenbewijs van deze scooter werd ingevorderd), teveel geluid produceren, defecte schokbrekers en defecte remmen.


* JONGEN GEWOND NA AANRIJDING
Een 16-jarige jongen uit Rozenburg is donderdagmiddag gewond geraakt na een aanrijding op de Laan van Nieuw Blankenburg. De 16-jarige scooterbestuurder zag een auto, waarin een gezin zat, over het hoofd en reed er frontaal tegen aan. Hierbij liep de scooterbestuurder een gebroken arm op. Hij is overgebracht naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse. De inzittenden van de auto bleven ongedeerd.


* POLITIE HOUDT VIJF JONGE VERNIELERS AAN

SPIJKENISSE / EILANDEN - De politie heeft vijf jongens aangehouden voor diverse vernielingen op een bouwterrein aan de Maasboulevard op de Elementenweg. Dinsdagavond 27 mei rond half negen waren enkele jongens bezig met vernielingen. Vier jongens van 15 en één jongen van 14 jaar betraden een verboden bouwterrein en sloegen de ramen van een bouwkeet in met een brandblusser die zij hadden leeggespoten. Gewaarschuwde politieagenten zagen de jongens wegrennen. Na een achtervolging werden, met hulp van een oplettende getuige, drie verdachten uit Spijkenisse aangehouden. Eén van hen had zich verstopt in de bosjes. De jongens waren 14, 15 en 15 jaar oud. De ouders werden door de politie in kennis gesteld. Na onderzoek werden de twee andere verdachten van 15 jaar uit Spijkenisse en Rotterdam aangehouden. De vijf jonge vernielers zullen zich bij justitie moeten verantwoorden voor hun daden.