Politie Midden- en West Brabant

Persbericht Bergen op Zoom (30/5)

BERGEN OP ZOOM, 30 mei 2008

ROOSENDAAL: Een 29-jarige Roosendaler is donderdagavond rond 16.50 uur opgepakt op de Oliemolen. De man wordt verdacht van diefstal en/of heling van goederen. Hij is in verzekering gesteld.

Surveillerende bikers reden over het parkeerterrein aan de Oliemolen en zagen een man zijn bestelbus uitladen. Agenten gingen een kijkje nemen zagen dat in de garage verschillende fietsen stonden met opengebroken sloten. Uit onderzoek bleek het om gestolen fietsen te gaan. Met toestemming van de Officier van Justitie is een nader onderzoek ingesteld in de garage. Naast de fietsen stonden er ook zeven buitenboordmotoren, twee aggregaten en wat gereedschap. Ook troffen agenten o.a. een navigatiesysteem aan. Uit onderzoek bleek dat deze goederen eind januari zijn gestolen uit een politiebus die gestald stond in een loods van een takelbedrijf. Alle goederen zijn in beslag genomen en de man is in verzekering gesteld. De man heeft inmiddels bekennende verklaringen afgelegd.

De politie verricht onderzoek naar de herkomst van de goederen en zal daarna de gedupeerden in kennis stellen over het terug vinden van de goederen. De verdachte is in het belang van het verdere onderzoek ingesloten en in verzekering gesteld

Auteur: Eefje Klijberg